13 januari 2011

Jag rasar över rabiat abortmotståndare

Efter att mitt inlägg om att kristdemokraterna bjuder in en rabiat abortmotståndare till sitt nyårsfirande uppmärksammats av Pelle Johansson på Barometern så tog han på ett föredömligt sätt (obs! inte ironi, bara något som sker för sällan) sitt journalistiska ansvar och kontaktade herr Utbult för att svara på min kritik för en artikel där jag "rasar över KD:s nyårsgäst" (rasar är nästan lika bra som rabiat i en rubrik =)).

I artikeln (tyvärr inte på nätet) nekar han till att han skulle vara en rabiat abortmotståndare, utan verkar istället vilja framstå som en helt vanlig kristdemokrat som tycker att partiet ska återupprätta "de kristna värderingarna". Vilket bör betyda att man är en helt vanlig kristdemokrat om man har en sexualmoral som är hämtad från 1900 kallt nångång, bedriver valkampanj via en tidning med kopplingar till Livets Ord och gärna medverkar vid arrangemang för kreationister.

Men han man är uppenbarligen inte en rabiat abortmotståndare eftersom han menar att abort kan vara okej - i vissa fall. När det skulle vara ok säger han inte men eftersom han tydligen sympatiserar med organisationen Ja till livet så kan man kanske ana att hans åsikter sammanfaller med partikamraten Tuve Skånbergs, som är en av organisationens grundare?I så fall förespråkar han en abortlagstiftning liknande den i strikta katolska länder som Irland och Polen där abort tillåts - i vissa fall. Men bara om kvinnans liv och hälsa hotas, om fostret är svårt missbildat eller om kvinnan blivit våldtagen. Eller som Roland uttrycker sig "det finns lägen där abort är enda utvägen". Rabiat eller inte? Avgör själv.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...