04 januari 2011

Fortfarande sjuka - trots utförsäkring

Redan i somras, efter att regeringens utförsäkringslinje gällt i ett halvår, så kunde man rapportera om att få av de utförsäkrade fick jobb. Det visade sig nämligen att de sjuka faktiskt var... sjuka! Och att de inte automatiskt blev friska av att regeringen sparkade ut dem från sjukförsäkringen.

Surprise, surprise, så kommer nu uppgifter som visar att detta inte har ändrats trots att ytterligare ett halvår har förflutit. Faktum kvarstår; de sjuka är fortfarande sjuka trots regeringens ihärdiga försök att bevisa motsatsen. Och arbetsköparna står fortfarande inte i kö för att anställa utförsäkrade.

Det är inte svårt att hålla med om att högerregeringens utförsäkringslinje är den största och tillika sjukaste skandalen denna sida millenieskiftet.

Bloggtips: Ett hjärta RÖTT om välfärd, Löntagarbloggen och Göran Johansson om hur Arbetsförmedlingens praktikplats blev Håkans död,  Politik och poesi om den vansinniga avregleringen av apoteken och slutligen Nicke som gör en nostalgitripp till Brunnen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...