31 januari 2011

Ett icke-svar på medborgarförslag och ett gammalt vänsterförslag blev som nytt

Kvällens fullmäktige bjöd inte på så mycket spänning för min del. Det enda ärende jag var uppe i gällde ett medborgarförslag om att kommunen skulle inventera och begränsa användandet av djurtestade produkter. Det irriterade mig å andra sidan desto mer eftersom man inte ens har den goda smaken att presentera ett vettigt svar på förslaget. Enda mothugget på mitt anförande fick jag från Bodil Bagert (SPI) som uppenbarligen hade blandat ihop Kommunstyrelsens svar med vårt yrkande, vilket gjorde det svårt att svara på. Mer om det kan man läsa här.

Lite roligt var det också när Jimmy Loord (kd) föreslog att kommunen skulle utveckla demokratin genom att sända fullmäktiges möten på webben. Ett nästan två år gammalt vänsterförslag blev plötsligt som nytt igen =) Det är kanske dags att kolla upp vad som hänt efter att kommunfullmäktige beslutade att "överlämna redovisningen till budgetberedningen för ställningstagande i fall förstudie ska genomföras" (§41 här) för ett år sen. Det kostar ju förvisso lite pengar så vi får väl se när man kan lyckas klämma in det.

För som kommunalrådet Inger Rydbrink (s) konstaterade i en genomgång så var regeringens pengar till kommunerna 2010 endast valfläsk. Så efter att de tillfälliga statsbidragen räddat ekonomin under valåret så är det nu tillbaks till den krassa verkligheten som gäller för Nybro kommun när åtskilliga miljoner försvinner. Vilket givetvis kommer att märkas i kommunens redan hårt ansatta verksamhet...

Det är ju så det ser ut i högersverige för precis som Ilse-Marie skriver:
Så, samtidigt som herrar Borg och Reinfeldt far jorden runt och skryter om hur de ”värnar den svenska modellen” krossar de den bakvägen – på hemmaplan. På så vis märker många av oss ingenting förän vi själva drabbas. Precis som det var tänkt.
För då – då är det nämligen för sent… 
Från Konfliktportalen.se: domljuger skriver Att gå bortom status quo, Röda Lund skriver Vad en amerikansk utrikesminister egentligen säger, Mathias skriver Den stundande gemenskapen – Del 1, Jöran Fagerlund skriver Hyresrätt en viktig byggsten i ett klimatsmart och rättvist samhälle, Kaj Raving skriver Sämre samhällsservice och rikare riskkapitalister genom privatisering och avreglering, L. O. K. Ejnermark skriver Ingvar Kamprad är inte ond – han är kapitalist
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...