15 december 2010

Vänsterpartiet röstade för fred

Vänsterpartiet röstade för fred och bistånd istället för fortsatt krig när riksdagen idag röstade ja till att förlänga den svenska krigsinsatsen i Afghanistan. Tyvärr så röstade en stor majoritet av riksdagen för fortsatt krigande eftersom socialdemokraterna och miljöpartiet bröt den rödgröna överenskommelsen och gjorde upp med regeringen istället.

All heder dock åt de fyra miljöpartister som stod för sin övertygelse och gick emot partilinjen med motiveringen att "Vi kan omöjligen ställa oss bakom en överenskommelse som är så luddig att den – i värsta fall – öppnar för ett krig utan slut." Så borde fler ha haft kuraget att resonera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

The S&M Factor sa...

V och några MP röstade inte för fred utan för fortsatt förtryck och för en fristad för terrorister!

www.fairandbalanced.se

R sa...

Skrev ett blogginlägg om hur vansinnigt det är att låta Svenska soldater vara kvar i Afghanistan. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/till-vilken-nytta-stannar-svenska.html

Kaj Raving sa...

The S&M Factor: Så efter nio år av misslyckat krig och med en situation för det Afghanska folket som stadigt försämras så anser du att det är ännu mer av samma medicin som är nyckeln?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...