03 december 2010

Ronald McDonald får svar om ungdomsrean

Som jag skrev om tidigare så ryckte McDonalds, via olika underhuggare, ut till försvar för regeringen och sitt egenintresse när jag kritiserade regeringens ungdomsrea. Nu har jag svarat på det.

Svar till Ivan Ström, McDonalds-företagare i Kalmar som menar att det är en missvisande bild att McDonalds har tjänat 140miljoner kronor på regeringens ungdomsrea. På vad sätt då kan man undra, eftersom det är en siffra som Svenska McDonalds själv uppger till Rapport 20/10?

Nej, faktum kvarstår att samtidigt som kommuner och landsting skär ned på förskolelärare, undersköterskor, lärare och vaktmästare, så har jag, och alla andra skattebetalare, sett till att lönsamheten för McDonalds ökade med hela 140 miljoner kronor under förra året.

Den allmänna rea på ungdomar som regeringen infört är visserligen både dyr och ineffektiv då den kostar skattebetalarna ca 16 miljarder kr varje år trots att det är tveksamt om den alls ger några jobb att tala om - och den hjälper ju definitivt inte de ungdomar som har det svårast på arbetsmarknaden.

Men som sagt; ungdomsrean gör att vi skattebetalare åtminstone har bidragit till att du och övriga McDonalds kunnat fortsätta utöka er verksamhet genom utread arbetskraft och fortsätta göra grova, ökande, vinster. På bekostnad av att vår gemensamma välfärd monteras ner förvisso - men grattis Ivan…

Kaj Raving (V)

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Fifflarna – Peter Rosendahl och Habo Finans, Svend Vestergaard Jensen skriver Blandt nynazister i den jyske hovedstad, Lukas Löfling skriver Vem ska ta över efter Lars Ohly?, Kaj Raving skriver Aftonbladet goes Alliansfritt med Björn Fridén, Lasse Franck skriver Liten frukostrapport
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...