21 december 2010

Regeringen fortsätter slå på sjuka och arbetslösa

Regeringen håller envetet fast vid en a-kassa och en sjukförsäkring som kastar ut människor i otrygghet. Ingen från högerblocket (sd inkluderat) valde nämligen att bryta partilinjen och rösta för förslaget om en värdigare sjukförsäkring där man stoppar alla utförsäkringar med fasta tidsgränser och istället göra individuella bedömningar.

Vittnesmålen om hur de nya reglerna slår mot människor och hur de drabbar svårt sjuka människor har varit många, men det tycks inte berört högerföreträdarna. Inte heller Hägglund (kd) med anhang, trots vädjan från bland annat sina partikamrater.

Likadant gick det med förslaget om en rimligare ersättningsnivå i a-kassan. Förslaget gick bland annat ut på att alla som tjänar upp till 25 000 kronor i månaden ska få 80 procent av sin lön i a-kassa. Men även det förslaget fälldes alltså av regeringen med hjälp av sd. Men givetvis ska de arbetslösa vara tacksamma ändå!

Högerpolitiken har ökat klyftorna dramatiskt. De drastiska nedskärningarna i socialförsäkringarna har tvingat in nya grupper i socialbidragsberoende och fattigdom. I måndags fanns möjligheten att ta några steg mot en mer solidarisk välfärd för alla. Det är talande att högern inte ville det utan väljer att fortsätta slå på de sjuka och arbetslösa med synsättet att de bara är lata och arbetsovilliga.

Slående är också att jag knappt hittat några som helst artiklar om högerns agerande i dessa två så viktiga frågor. Tycker media verkligen att det var så oviktigt att tusentals människor tvingas kvar i otrygghet?

Avslutar med ett lästips. Industribloggaren Göran Johansson har skrivit två bra inlägg med reflektioner kring det fackliga medlemskapet och IF Metall. Vår organisation och starkt medlemskap respektive Vår organisation och starkt medlemskap, del 2

Media: AB1, 2, 3, 4, 5, KA1, 2,
Från Konfliktportalen.se: L. O. K. Ejnermark skriver Lars Ohly har rätt, Lasse Franck skriver Mera Mattsson, Johan Frick skriver Fadren, en feministisk kritik, Röda Lund skriver The Trotsky, admin skriver Ingen jul utan fångarna, Lukas Löfling skriver Lokala partiet sviker Morgongåva
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...