16 december 2010

Moderat: arbetslösa borde vara tacksamma istället

Den långtidsarbetslöse har sig själv att skylla eftersom han/hon har visat sig vara värdelös på arbetsmarknaden. Därför borde därför bör den arbetslöse också vara jävligt tacksam när en snäll arbetsköpare (eller snarare arbetstagare, eftersom han/hon fan inte köper någon arbetskraft!) låter denna så värdelösa individ utföra arbete på sin arbetsplats. Mot en ersättning från samhället givetvis.

Dessa fräscha åsikter hämtade direkt från 1900 kallt luftar den Helena Rivière, tidigare moderat ledamot i riksdagens socialförsäkringsutskott, i en debattartikel på Newsmill:
Är det otänkbart att begära lite positiv respons av människor som fått del av arbetsmarknadspolitiken med alla dess insatser?
[...]
I den anda av socialdemokrati som fortfarande omger oss är svaret på alla Tomas Rambergs frågor att alla människor ska kunna leva som alla andra (på skattebetalarnas bekostnad). De ska vara opåverkade av sin arbetslöshet (och däri ligger också frånvaron av en slutgräns för a-kassan). De ska anställas och få lön som alla andra även om de i åratal visat sig vara icke anställningsbara med normala mått mätt. (min kursivering)
Att man ska bocka riktigt djupt också skriver Helena Rivière visserligen inte rakt ut men det kan väl ändå ses som underförstått.

Som om inte detta vore illa nog så är det fler som luftar idéer i samma fräscha anda när den franske professorn Pierre Cahuc som jobbat med långtidsutredningen presenterade delrapporterna på temat "att skapa arbeten". Avskaffa turordningen var ett av de innovativa förslagen och dumpa lönerna för unga och äldre ett annat.

Kampen är uppenbarligen jävligt långt från över!

Från Konfliktportalen.se: L. O. K. Ejnermark skriver Regeringens totalitära beslut om kontroll över SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion, cappuccinosocialist skriver Ulf Nilsons rop på hjälp, Kaj Raving skriver Rösta för en mänskligare sjukförsäkring, Bo Myre skriver Vi måste bli färre konsumenter på jorden, guldfiske skriver Sparka på de döda, Erik skriver Dagen då den brittiska parlamentsmajoriteten sattes i rubbning
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...