23 december 2010

God Jul! Men glöm inte att ta ansvar för julbordet!

Jag gör om Djurens Rätts-bloggen och rekommenderar två artiklar från Aftonbladet när vi nu närmar oss juletid. Först ut Hirad Rezazadeh som skriver om att man ska ta sitt ansvar när man dukar upp julbordet (och annars också givetvis).
I min mening är utnyttjandet av djuren för köttproduktion det värsta förtrycket som mänskligheten utövar. Du har ett ansvar gentemot de människor som lider av hunger, mot miljön samt mot de miljarder djur som lider i våra djurfabriker. Låt också julen bli en högtid för omtanke mot de allra mest försvarslösa, och inte en högtid där liv går förlorat. Du har möjlighet att bli vegetarian eller vegan. Ta det ansvaret! 
Som Pelle Strindlund skriver så finns det ju alternativ och möjlighet att ta det ansvaret. Gör det du också!
Generationer av sunda och friska veganer visar att man kan livnära sig utan att konsumera animalier. Vi behöver inte döda för att leva. När vi växlar över till vegetabilisk föda skonar vi grisarna, hönorna och de andra djuren. Men vi skulle även själva bli vinnare. Förtrycket av andra arter tvingar oss att leva med en osanning: att blodsutgjutelse och omsorg är förenligt. Veganism är ett sätt att låta ord, självbild och handlingar komma i samklang. Vi är som samhälle och individer inte dömda till att vara djurens plågoandar. Vi kan vara människor som visar djuren verklig respekt, och låter dem leva för sin egen skull. 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...