12 december 2010

Det är arbetslinjen min vän...

Han är rullstolsburen och nästan blind. 20 timmar i veckan genomgår han ­dialys. Resten av tiden går åt till återhämtning.
Men nu ska Jan Gustafsson, 43, tvåbarnspappa från småländska Sävsjö utförsäkras. Och tvingas söka jobb.
För fem år sedan jobbade han fortfarande som lastbilschaufför. Men långvarig diabetes har gett en rad följdsjukdomar. En nervsjukdom i benen, neuropathier, gör att han sitter i rullstol. Permanent. Med ständiga smärtor. Jan har också laserbehandlats ett stort antal gånger efter blödningar i ögonen. En ny operation kan göra att han får behålla de 13 procent av synen han har kvar.
I bästa fall.
Ändå ska Jan ut och söka jobb. I Sverige har nämligen högerregeringen infört en perverterad variant av arbetslinjen. Den går i korthet ut på att du är frisk nog att arbeta om du inte kan visa upp din egen dödsattest (som måste godkännas av en försäkringsläkare givetvis). Eftersom du är frisk, ja då ska du också ut och söka jobb.

Alltså ska Jan ut och söka jobb. Det är arbetslinjen min vän...

Fler som har bloggat om sjukförsäkringen Annarkia undrar när är man tillräckligt sjuk för att slippa utförsäkring, Alliansfritt om att utförsäkringarna är på tapeten igen, Martin Moberg om den sjuka sjukförsäkringen och avslutningsvis Badlands Hyena.

Media: AB1, 2, SvD,


Från Konfliktportalen.se: autonomak skriver The Apollo Program Was A Hoax, Vida Latina skriver ”Rätt åt svenskarna”, Röda Lund skriver På tal om terror…, admin skriver Vi måste bli färre människor på jorden, >> 907 skriver Analys: Den brittiska studentrörelsen, Lasse Franck skriver Lasse Franck
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...