21 december 2010

Byggföretaget Botrygg försöker tysta bloggare

En bloggare, Calle Fridén, fackligt aktiv inom byggnads, hotas med stämning av byggföretaget Botrygg efter att han skrivit om en arbetsplatsolycka på Botryggs arbetsplats i Henriksdalshamnen i Stockholm. Han länkade också till en artikel där samma olycka beskrevs.

För detta har han alltså fått ett mejl från vd:n Michael Cocazza, där han hotas av att stämmas för förtal av företaget om han inte genast tar bort inlägget.

Yttrandefrihet... någon?

Jag hoppas att Cocazza och Botrygg får riktigt mycket skit nu. För som Johan Folin skriver:
Företag får inte komma undan med att hota bloggare med juridiska problem för att företagen kritiseras. Det måste lyftas fram, och bloggare måste få veta att de har rätt att kritisera företag utan att riskera att bli anmälda för förtal.
Nu verkar ju inte Calle vara av den rädda typen, men om den här typen av beteende från företagen tolereras så är risken att vi närmar oss situationen i USA, där företag försöker tysta kritiker genom just ett sånt agerande som Cocazza visar prov på. Men än är vi i alla fall inte där utan vi har vår yttrandefrihet och Calle behöver därmed inte oroa sig för någon stämning. Men försöket är skrämmande nog.

Bloggat: Löntagarbloggen, Röda Berget, Arbetarperspektiv,

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

R sa...

Det var ju Michael Cocazza som för några år sedan innan han etablerade sig i Sthlm sade att det var dyra bostäder i Sthlm,att PEAB och Skanska byggde för dyrt. Han beslöt sig för att själv ge sig in på Stockholmsmarknaden.

Nu vet vi vad han avsåg med att bygga billigare, säkerhetsfusk!

Och om folk fuskar med säkerheten, vad är det som säger att dom inte fuskar med något annat oxå? Kvalitetsfusk, dvs dåligt utförande?
Väljer billigare sämre material?

Nej Michael Cocazza fuskar nog både med det ena o andra. Om jag inte missminner mig så har Michael Cocazza även varit lite eftersökt av skattemyndigheterna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...