10 november 2010

Men vem ska betala?

Har kollat på Uppdrag Granskning om den låsta, underbemannade, demensavdelningen på ett boende i Piteå och blir givetvis upprörd över hur de som blivit gamla behandlas. Och ropen efter mer personal hörs från många håll och det är det svårt att inte hålla med om att det är berättigat. Jag tror inte personal inom omsorgen skulle tacka nej till åtskilliga fler kollegor, inte någonstans i någon svensk kommun eller på något boende.

Men är det då någon som reflekterar över att mer personal kostar en massa pengar. Uppåt 90% av kostnaderna på ett boende utgörs ju utav personalkostnader. Är alla de som nu upprörs över situationen i Piteå (och på många andra håll) beredda att faktiskt betala för att fixa till situationen? Är personalen i Piteå beredd att lägga lite mer i skatt för att kunna bemanna avdelningen även på natten?

Hur det ser ut just hos personalen i Piteå vet jag inte, men hur det ser ut hos svenska folket i stort vet vi. Svaret fick vi för snart två månader sen, den 19 september, och det blev ett nej. Vänsterpartiet gick till val på att skapa Världens bästa välfärd eftersom vi anser att det är omänskligt att hantera våra gamla på det sätt som skett i Piteå och på andra ställen. Men en majoritet av svenskarna var uppenbarligen inte beredda att lägga pengar på en förbättrad välfärd utan valde att betala lite mindre i skatt. Priset för det betalar gamla och dementa för dagligen nu genom situationer som den vi sett i Piteå. Och personalen i Piteå.


Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Partistyrelsen i S avgår?, L. O. K. Ejnermark skriver Boris Vian – Je Bois, Hans Norebrink skriver Äntligen vardagsmuslimer!, >> 907 skriver Politisk extremism och den normala liberalismen, admin skriver Afghanistan har blivit NATOs Vietnam, Lasse Franck skriver Familjeterapi
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...