04 november 2010

Kanske du ska försöka se verkligheten utan blå dunster framför ögonen Hillevi?

Hillevi Engström (m)
Den nya arbetsmarknadsministern, Hillevi Engström (m), har kommit på en briljant lösning på alla arbetsmiljöproblem! Eftersom regeringen i sin nya handlingsplan för arbetsmiljön väljer att i stort sett inte göra någonting, utan hon lägger över ansvaret för arbetsmiljön på den enskildes fria val i stället:
- Jag tror att man som konsument på arbetsmarknaden också kommer att välja den arbetsgivare som har en schyst arbetsmiljö och som behandlar sina anställda väl.
Den som söker arbete behöver förstås bara titta på hur arbetsmiljön verkar vara på arbetsplatsen. Verkar den dålig så är det ju bara att gå och välja ett annat arbete. Vips så kommer alla arbetsköpare att slåss om att erbjuda den mest strålande arbetsmiljö utan att regeringen ställer några krav på dem. Att ingen har tänkt på det förut...

... för det kan väl inte vara så att 9% arbetslöshet och det faktum att man inte får tacka nej till något erbjudet jobb, i princip oavsett omständigheterna, för då rycker hela eller delar av din ersättning, det kan väl inte vara så att just det i praktiken verkar något hämmande på det fria valet och på Hillevis briljanta idé?

Kanske ska försöka igen Hillevi, och den här gången kanske du ska försöka se verkligheten utan blå dunster framför ögonen...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...