16 oktober 2010

Sprickor i Alliansen när Centern kördes över

Att moderaternas Peter Lilja skulle ta över centerns plats som oppositionsråd i Nybro nu när de blev det större partiet av de två var knappast någon större överraskning. Moderaterna gick ju fram med två mandat och centern backade två och med tanke på den prestige som moderaterna lagt i detta så hade allt annat varit politisk omöjligt. Det måste ha varit uppenbart även för Christina Davidson och centern.

Nu verkar det dock som om det gnisslar rejält inom Alliansen och att centern känner sig överkörd efter att de tre andra partierna gaddat ihop sig. Eller som Davidson menar - fryst ut centern. Davidson, som nu får lämna över posten som heltidsanställt oppositionsråd, är uppenbart bitter över resultatet av förhandlingarna:
– Vi känner oss förfördelade. När vi tog upp förhandlingarna igen i går kväll hade helt plötsligt de andra tre partierna pratat ihop sig och mer eller mindre körde över oss. Vi har bara ett mandat mindre än moderaterna och vi har förlorat ett heltidskommunalråd och platser i alla styrelser och nämnder, säger hon.
– Samarbetet inom alliansen har verkligen fått sig en törn.
Nog för att jag hört rykten om att man framför allt från kd:s och fp:s sida inte varit så nöjda med hur centern har förvaltat sin ledarroll och nog har jag hört ryktas om att de skulle vilja "ge igen" nu när de hade chansen. Och inte för att jag har något emot att man tvålar till centern, men det kanske inte är en bra start för Liljas ambition att få alliansen att mer framstå som en enhet istället för fyra olika partier.

Men oavsett om de ingår i en allians eller inte så kan jag lova att Vänsterpartiet i Nybro kommer fortsätta bekämpa samtliga högerpartiers politik (gäller även de högerpartier som säger sig stå utanför höger-vänsterskalan), och det oavsett vem som sitter som oppositionsråd.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Wonder Warthog sa...

Tänk dig då gnisslet i Alliansen i min hemkommun när Moderaterna sa "Ja tack" till att regera med S! En Kd-representant tog till och med upp begreppet "Judas" om Moderaternas gruppledare! Som för övrigt hämnades på att han ratades som oppositionsråd till förmån för det mindre Fp:s representant! Du sköna nya värld när socialism blir höger och höger blir socialism!

Kaj Raving sa...

Låter som nåt som trean kan göra såpa på =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...