14 oktober 2010

Mörk framtid för järnvägen under högerstyret

För fyra månader en skrev jag om att järnvägen inte har råd med en högerregering. Och återigen får jag anledning att säga: vad var det jag sa. För trots att Trafikverket identifierade bristen på spår och underhåll och den stora mängden underentreprenörer där ingen tar ett samlat ansvar som avgörande faktorer bakom vinterns tågkaos så minskar regeringen på järnvägsinvesteringarna med nästan 70% i sin budget enligt SEKO-tidningen. Dessutom har man ju lovat en total avreglering av tågtrafiken.

En väl utbyggd järnväg är nödvändigt för att Sverige ska kunna behålla sin internationella konkurrens kraft och för att vi ska kunna nå upp till miljömålen. Men med regeringens slakt av järnvägsinvesteringarna så hamnar vi ohjälpligt i bakvattnet jämfört med andra Europeiska länder. Nödvändiga investeringar för att klara framtidens utmaningar för jobb, miljö och utveckling uteblir alltså i det närmaste totalt och för luttrade tågresenärerna väntar nu endast ytterligare tågkaos.


 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Järnvägssatsningen ingår i regeringens satsning på miljön. Det man satsar mest på är att propagandaministern ska lyckas dupera folket så många ggr att ingen ska veta vad som är upp eller ner, vänster eller höger.

Fortsätt vara på hugget!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...