05 oktober 2010

Lyckad demonstration mot främlingsfientlighet i Nybro

Igår när den nya riksdagen samlades för första gången så anordnade Vänsterpartiet i Nybro en demonstration mot främlingsfientlighet. Detta på grund av att när riksdagen samlades så fanns också för första gången ett öppet främlingsfientligt parti på plats.

Att de var där är en del av den demokratiska processen och något som man måste acceptera oavsett vad man tycker om det. Men när främlingsfientlighet och intolerans tar plats i riksdagen så kan vi inte bara stillatigande se på utan ta desto tydligare ställning för mångfald och tolerans.Detta gjorde vi genom att anordna demonstrationen.

Här är jag innan demonstrationen startade tillsammans med en av kvällens talare, Mouhammadou Thoré, som citerade Nelson Mandela i sitt tal "Om människor kan lära sig att hata så kan de också lära att älska. Kärlek är naturligare för människohjärtat"
Avslutningsvis vill jag delge en liten anekdot: Häromkvällen berättade nämligen en god vän, som kommer från Iran, om hur han stod med sin vagn i en lång kö i ett byggvaruhus. Framför honom stod en kvinna, tungt lastad, utan vagn. Min vän, som nog är den snällaste människa jag känner erbjöd kvinnan att lägga sina saker i hans vagn. Tacksam över hjälpen så säger kvinnan efter att de pratat en liten stund att hon skäms över att ha röstat på SD i valet, nu när det visade sig att han, en invandrare, faktiskt kunde vara så snäll.

Jag tänker att om en sådan liten akt av medmänsklighet kan förändra en människas syn på andra människor. Vad ska då inte alla vi tillsammans kunna åstadkomma? Därför samlades vi också på torget i Nybro för att bekämpa åsikterna – inte människorna.

Bilder från demonstrationen hittar man hos Tomas Jonsson, här och här.


Bloggat: Nicke, Vi i Sverige, Tänkvärt...
Media: DNAB, Ex,
Från Konfliktportalen.se: Hans Norebrink skriver 68:s röda medelklass, Anders_S skriver Tigerschiöld – Riddarhuset och Bure Equity, Lasse Franck skriver Kanelkultur, tusenpekpinnar skriver Arbetssamhället 3: Ekoaktivism och att bygga alternativ, jesper skriver Rasismen är inte grunden till Sd’s framgång men resultatet!
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...