18 oktober 2010

EU-kommissionär Cecilia Malmström öppnar upp för utnyttjande av utländska bärplockare

Foto: Hans Doverholm
Den tidigare folkpartistiske EU-ministern, numer Sveriges kommissionär i EU med ansvar för inrikesfrågor, Cecilia Malmström (bilden), får kritik från Europafacket EFS. Anledningen är att Cecilia Malmström i somras lade fram ett direktivförslag för hur förhållandena för utländska gästarbetares säsongsarbete i Europa ska regleras. Ett direktiv som öppnar för lönedumpning och utnyttjande.
”Det är oacceptabelt att kommissionen efter de ökända EG-domarna fortsätter att försöka att liberalisera den inre marknaden, att favorisera orättvis konkurrens, att undergräva likabehandlingskritiken av olika typer av löntagare och försöker att erodera värdlandsprincipen”, skriver representantskapet.
Man menar att direktivet saknar de grundläggande rättigheter som andra europeiska löntagare har och att det lämnar dörren öppen för den typ av utnyttjande av utländska bärplockare som vi sett många exempel på i Sverige. Ett utnyttjande som Vänsterpartiet kräver ett stopp för.Media: SSv, UNT, ATL, KA, DN, SR, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Malmström är duktig idiot som går Reinfeldts och Berlusconis ärenden.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...