14 oktober 2010

Definitivt inte ok!

Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet har planer på ett valtekniskt samarbete rapporterar Finnveden.nu. Samarbetet är tänkt att leda till att partierna får större inflytande än de skulle få annars, eftersom partierna inte kan ta sig in i nämnder och styrelser av egen kraft. Men genom en valteknisk samverkan får partierna tilsammans viktiga poster som de sedan kan dela upp mellan sig och sedan kan var och en för sig bedriva sin egen politik.
Det har inget med ett politiskt samarbete att göra. Alla partier vill positionera sig och få inflytande. 
Det menar Svante Olson (V), ledamot i fullmäktige. Jag menar, liksom Anki Ahlsten, om är partisekreterare i Vänsterpartiet, att det kvittar. Sd är ett rasistiskt och högerextremt parti som skyller problem på invandrare och som vill kasta ut människor till krig, förföljelse och förtryck. Ingen nämndspost kan vara så viktig att det motiverar något som helst samröre med ett sådant parti.

Även bortsett från att alla former av samarbete borde vara utom diskussion så innebär det att Vänsterpartiet medverkar till att stärka sd:s inflytande över politiken och till att ytterligare legitimera ett rasistiskt partis politik. Det är definitivt inte ok! Jag hoppas att Vänsterpartisterna i Värnamo snarast tar sitt förnuft till fånga och avstår från alla former av samarbete med sd, annars hoppas jag att de blir uteslutna illa kvickt.

Sverige ska vara ett land som står upp för alla människors lika värde – mot vardagsrasism och för en mänsklig asylpolitik. Därför kan man som vänsterpartist aldrig samarbeta med ett parti som sd!Bloggat: Alltid rött, Olsson betalar,
Media: AB, DN, Ex1, 2, SvD, GP
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Karpstryparn sa...

Märkligt att ni vänsterpartister anklagar SD för att inte stå för alla människors lika värde, när ni inte gör det själva.
Men jag förstår att det svider i skinnet på er, när SD står på samma sida som er i fler frågor än ni tror, t ex det med när man ska dra tillbaka trupperna från Afghanistan.

Kaj Raving sa...

"Märkligt att ni vänsterpartister anklagar SD för att inte stå för alla människors lika värde, när ni inte gör det själva."

Skulle inte Vänsterpartiet stå för alla människors lika värde? Ett så löjligt påstående är inte ens värt att bemötas.

"Men jag förstår att det svider i skinnet på er, när SD står på samma sida som er i fler frågor än ni tror, t ex det med när man ska dra tillbaka trupperna från Afghanistan."

Varför skulle det "svida i skinnet" att vi kommer fram till samma ståndpunkt utifrån helt olika ställningstaganden i enskilda sakfrågor?
Jag antar att det är ytterligare ett patetiskt försök att bunta ihop oss med Sd, trots att det är ett parti med högervärderingar som bedriver en främlingsfientlig högerpolitik.

Karpstryparn sa...

Nej, ni vänsterpartister står inte för alla människors lika värde, jag syftar nu bl a på er inställning när det gäller politiska meningsmotståndare som t ex SD. Ni anser ju inte att de ska få komma till tals, alltså är ni inte för människors lika värde. Ett annat exempel på det är de flesta av era aktivisters våldsbrott emot oliktänkande, ett tredje exempel är deras inställning i Mellanösternfrågan, ja, det finns gottc om bevis för att Vänsterpartiet inte står för människors lika värde, ni skiter ju i många invandrare också.

Jaså, svider det inte i skinnet? Klart som fasen att det gör det, ni vill knappast ha något gemensamt med SD, ja, du säger det ju själv i ditt inlägg. Eller?
Nej, SD är inte främlingsfientliga, däremot är det NI andra riksdagspartier som har skapat främlingsfientligheten genom att strunta i alla problem som det mångkulturella samhället för med sig, om ni hade tagit dem så hade inte SD behövts.

Kaj Raving sa...

Det blir alltid lite sorgligt, på det där riktigt pinsamma sättet, när någon verkligen slår knut på sig själv för att hitta "sanningar" som inte finns i verkligheten. Dvs precis som du gör Karpstryparn. Jag är visserligen rätt van vid långsökta försök att sammankoppla oss till alla möjliga olika saker och företeelser, men ditt försök kvalificerar sig nog till de sämsta, mest patetiska hittills. Grattis, eller nåt...

Sd är ett främlingsfientligt och fascistiskt parti som värderingsmässigt står så långt ifrån Vänsterpartiet man bara kan göra. Att man sedan har kommit till samma slutsats som oss i vissa frågor, fast utifrån helt andra ställningstaganden, det rör mig inte i ryggen.

Karpstryparn sa...

Det som jag gjorde var att ta upp exempel som visar att ni inte står för alla människors lika värde, att du försöker förneka saker som verkligen har skett och fortfarande sker är intressant. Snart förnekar du väl förintelsen också, va? Nu syftar jag viserligen som Nazityskland ägnade sig åt, men ni kommunister var inte ett dugg bättre på den punkten. Och ni är det fortfarande inte, se bara på Nordkorea och Kina t ex, för jag misstänker att om du är en sann kommunist så hyllar du förtryck och dikitatur. För annars är du ingen riktig kommunist.
Men du kanske tycker att den massaker som skedde på Himmelska fridens torg i Kina (tog nu bara ETT exempel) var bra?

Patetiskt? Sämsta? Då vet du inte vad dessa ord betyder, jag tycker snarare att du som är patetisk. Jag menar, du sitter ju och ljuger.

Nej, SD är varken främlingsfientligt eller fascistiskt, nu är det DU som slår knut på dig själv för att hitta "sanningar" som inte finns i verkligheten.
Angående att SD står långt från Vänsterpartiet: Det var märkligt, enligt många stadsvetare så är det precis tvärtom, SD och Vänsterpartiet har mer gemensamt än vad man kan tro.

Jaså, rör det dig inte i ryggen? Nähä du.....Sluta ljug nu, klart som fasen att du inte gillar att SD tycker likadant som ni i vissa frågor.
Varför kan du inte vara ärlig istället?

Kaj Raving sa...

Men Karpstryparn... är du otränad? Du glömde ju både Stalins Sovjet och Pol Pots Kampuchea. Jag trodde alla sd-troll kunde den där ramsan i sömnen.

Att sd är ett högerparti är knappast en tvistefråga. Med tanke på att de har högervärderingar och högerpolitik på sin agenda, så borde ingen vettig människa kunna ta partiet för vänster i någon form. Fast jag är övertygad om att du är kreativ nog att lyckas.

Avslutningsvis: VARFÖR skulle jag bekymra mig över att sd tycker likadant i vissa frågor? Att bekymra sig om nåt sånt vore ju lika löjligt som din hang-up kring frågan.

Karpstryparn sa...

Nejdå, jag är inte otränad, men nu var du själv som tog upp dessa exempel så därför behöver jag inte göra det. OBS! Du glömde bort Mao Zedongs Kina också.
Ramsa? Jaha, så du förnekar de folkmord som er ideologi är ansvarig för? Det var intressant det, samtidigt är jag inte förvånad med tanke på Lars Ohlys numera så kända uttalande om kommunismens folkmord. Så här sade han: -Jag har varit kommunist sedan -79, och jag har aldrig förknipppat det med diktatur eller förtryck! Uttalandet är ifrån 2005 eller något liknande.
Fint uttalande, va?

Angående troll: Tack detsamma, nu visar du verkligen att du inte har någonting att komma med.

Nix, SD är inget högerparti, enligt stadsvetare som t ex en viss Stig-Björn (minns inte hans efternamn) så står de för en helt ny changer i svensk politik.

Angående högervärderingar: Hur kan du påstå det när, när SD och t ex Socialdemokraterna har saker gemensamt i olika frågor?
Eller anser du inte att Socialdemokraterna är ett vänsterinriktat parti?

Avslutningsvis? Haha, du, jag har inte ens börjat, det är däremot NU som det börjar bli intressant. Varför vill du avsluta diskussionen? Eller beror det på att dina argument (om du ens har haft några) redan är slut? Det verkar så, eftersom du börjar kalla mig för troll och andra löjliga saker.

Kaj Raving sa...

För det första Karpstryparn så är detta ingen form av fritt forum för diverse sd-troll, så håll dig till att kommentera inlägget, vilket du hittills inte har hjort en enda gång.

Du har för övrigt inte presenterat ett enda argument av något slag utan enbart, i sedvanlig sd-anda, hävt ur dig en mängd påståenden som du själv (eller om du kanske fått hjälp av någon) hittat på och som är helt utan verklighetsförankring.

"Angående högervärderingar: Hur kan du påstå det när, när SD och t ex Socialdemokraterna har saker gemensamt i olika frågor?"

Att sd:s ledamöter själva säger det är kanske en ledtråd... eller?

"Avslutningsvis" markerade givetvis avslutningen på inlägget, det borde ha varit uppenbart för vilken normalbegåvad person som helst. Någon diskussion har ju för övrigt över huvud taget inte startat eftersom du enbart hävt ur dig en massa egna påhittade åsikter och påståenden - och det ger faktiskt inte en diskussion.

Om du däremot inte håller dig till att diskutera ursprungsinlägget och det utifrån verkliga omständigheter och fakta så är detta svaret på ditt sista inlägg på den här bloggen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...