15 september 2010

Världens bästa välfärd - utan privata vinster

I kvällens Uppdrag Granskning avslöjades hur svenska skolor säljs till riskkapitalbolag placerade i skatteparadis. Bolag som knappast bryr sig om eleverna utan bara om den egna vinsten – som tas ut på svenska skattebetalares bekostnad.

Det är givetvis åt h-e! Skattepengarna ska givetvis stanna i klassrummen och komma eleverna till del inte hamna i fickorna hos riskkapitalister som inte ens betalar skatt i Sverige

Vänsterpartiet anser att skolans mål ska vara att ge alla elever den bästa kunskapen – inte att generera vinst till privata företag. Ingen har lyckats förklara hur de hundratals miljoner som varje år försvinner från skolan ner i privata fickor skulle ge barnen bättre kunskaper.

Det är dags att stoppa de vinstintressen som dränerar välfärden och vi kommer att driva frågan om att stänga dörren för det kortsiktiga vinstintresset och sätta kunskapen främst i en ny regering.

Men vinst plockas inte bara ut från skolor, så här ser det ut också i vården, i äldreomsorgen och i barnomsorgen. Riskkapitalbolag placerade i skatteparadis tjänar miljarder på våra skattepengar. Det är pengar som vi istället skulle kunna använda till att anställa fler lärare, sjuksköterskor och läkare.

Vi vill bygga världens bästa välfärd, utan privata vinster. Därför bör Du rösta på Vänsterpartiet på söndag.

(Du har väl inte missat att du kan få följa dina pengar till (skatte)paradiset Caymanöarna?)


Media: AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, AB6, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, Ex6, Ex7, SvD, Svt1, Svt2, GP,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...