11 september 2010

Högern straffbeskattar industriarbetare

Hur mycket får du ut i ersättning från a-kassan om du blir arbetslös? 80 procent tror de flesta, men så ser inte verkligheten ut. I dag är det faktiskt bara en av tio som når upp till 80 procent av sin tidigare inkomst i ersättning. Arbetslöshetsförsäkringen har blivit mycket sämre samtidigt som den blivit mycket dyrare.

För en vanlig metallindustriarbetare som jag, så är den verkliga inkomsten vid arbetslöshet i stället 66 procent i snitt. Den första månaden är ersättningen dessutom mycket lägre än så. Samtidigt så straffbeskattar regeringen oss IF Metallare och andra arbetare genom en a-kasseavgift som är fem gånger så hög som med de rödgröna vid makten.

De rödgröna partierna lovar en höjning av taket i a-kassan så att fler vanliga industriarbetare får en hygglig ersättning vid arbetslöshet. 2012 vill vi att alla som tjänar 25 000 kronor i månaden ska få ut 80 procent av lönen och att ingen ska behöva betala mer än 80 kronor i a-kasseavgift.


Från Konfliktportalen.se: L. O. K. Ejnermark skriver Centerpartiets fuskmanifest – eller osmakligt hyckleri av Maud Olofsson, Hans Norebrink skriver Utopi (s)om funkade, Anders_S skriver Farlig järnvägsövergång?, allaljuger skriver Det gäller att ta sida?, Lukas Löfling skriver Vill vi ha en statsminister som inte tar ansvar?, loaderrorready skriver Unga ska ha stryk
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...