08 september 2010

Billig populism, (C)hristina Davidsson

Jag tycker att det vore klädsamt om Christina Davidsson ville ta ansvar för in egen politik innan hon går ut och kritiserar andra, för ansvaret för landsortsklubbarnas situation vilar tungt på Centerpartiet. Att som Christina Davidsson och hennes parti driva en politik när man sitter i majoritet i kommunen för att sedan, i opposition och utan ekonomiskt ansvar, byta fot och säga att man vill driva en helt annan politik, det är inte annat än ren och skär populism.

Centerpartiet var med och styrde kommunen innan Vänsterpartiet tillsammans med S och mp bildade majoritet efter förra valet. Enligt föreningarna själva så har aktivitetsstödet i princip legat still sedan mitten av -90talet och investeringsstödet sjunkit sedan tidigt -90tal, med andra ord till största delen under en tid då Vänsterpartiet var i opposition.

Under de ekonomiskt goda år som Sverige hade innan högern tog över i riksdagen så hade Centern alla möjligheter att skjuta till rejält med pengar till föreningarna, men valde alltså att låta bli. Att man sedan, när man hamnat i opposition, plötsligt byter fot kan inte ses som annat än billig populism.

Vänsterpartiet har varit med och styrt kommunen under en mandatperiod som till större delen präglats av kraftigt minskade bidrag från regeringen och en skenande arbetslöshet. Det har inneburit att kommunen har tvingats spara över hela linjen. Även föreningarna har drabbats även om vi givetvis velat annat eftersom vi anser att tillgången till idrott håller ihop samhället och är en viktig del av välfärden.

Nu är kommunens ekonomi sanerad efter Centerns delaktighet i styret och vi kan satsa framåt mot fyra nya år. Därför vill vi höja föreningsbidragen och snarast efter valet göra en översyn av aktivitets- och investeringsstöd tillsammans med föreningarna så att de i ett första skede hamnar i nivå med kringliggande kommuner.

För mer information kontakta Kaj Raving 0709-829668


Från Konfliktportalen.se: Lukas Löfling skriver Vänsterpartiet tredje största, Anders_S skriver Nyckelperson i muthärvan anhållen, loaderrorready skriver Ekosocialism – Innan det är för sent!, >> 907 skriver Planka.nu i nya Brand & Bilen som Gemenskap
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...