19 augusti 2010

Två av tre svenskar vill förbjuda minkuppfödning

En majoritet av svenska folket vill ha ett förbud mot uppfödning av minkar för pälsproduktion enligt en ny undersökning från Demoskop/Djurrättsalliansen. Hela 66 procent svarade ”Nej” på frågan: ”Tycker du att det ska vara tillåtet att föda upp minkar i burar för pälsproduktion?”

För fyra år sedan gick Centerpartiet ut och slog sig för bröstet för att man räddat minknäringen:
- Det är glädjande att vi nu kan ge Sveriges pälsdjursuppfödare arbetsro och framtidstro.
Resultatet av pälsdjursuppfödare arbetsro och framtidstro ser vi nu.

Nu låtsas jordbruksminister Eskil Erlandsson vara upprörd över de missförhållanden som Djurrättsalliansen avslöjat och tillsätter en utredning, som dock saknar uppdrag att granska pälsindustrin. Centern har också gjort klart att någon lagändring är inte aktuellt. Dessutom lade Eskil ned Djurskyddsmyndigheten, en unik myndighet för djuren, med ett samlat ansvar för att djuren skulle få det bättre, som en av sina första åtgärder på posten.

Så den majoritet av svenska folket som faktiskt vill ha ett stopp för denna hemska verksamhet gör bäst i att rösta Rödgrönt i valet 19 september och säkrast för att se till så att vi får en politik även för djuren är en röstVänsterpartiet.Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...