25 augusti 2010

Som Robin Hood fast tvärt om

Maud Olofsson vill sälja ut statliga Vattenfall. Detta är bara ett exempel på den borgerliga regeringens syn på gemensamt ägande. Man vill avveckla, inte utveckla. I Stockholm har den borgerliga majoriteten sålt ut förskolor, skolor och vårdinrättningar till underpris. Här i Kalmar län har högern inte fått chansen än…

Självklart finns det många välskötta privata företag som bidrar till mervärde för Sveriges välfärd. Men varför dessa utförsäljningar där de nya ägarna kan göra jättevinster som ofta placeras i skatteparadis som Jersey, långt borta från insyn och kontroll? Varför inte behålla det vi äger tillsammans och utveckla detta?

Ordet privatisering kommer från latinets privare. Privare betyder beröva och det är exakt vad det handlar om; det stora flertalet berövas sina tillgångar, ett fåtal gynnas. Det är som Robin Hood, men tvärt om. Låt oss stoppa detta. Rösta på Vänsterpartiet den 19 september.

Kaj Raving (V)
Riksdagskandidat
Linda Fleetwood (V)
Kandidat till landstingsråd


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Martin sa...

Som jag ser det är enda sättet att få ägare att ta ansvar, att avskaffa Aktiebolaget som företagsform. Ägandet är finanskapital som är notoriska på att inte ta ansvar. Ett personligt ansvar skulle definitivt få dem att agera annorlunda.

Vattenfalls huvudägare kommer inte vara några ansvarstagande personer, det kommer nog mest bestå av finanskapital.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...