10 augusti 2010

Mer om bemanning

Bemanningsbloggen har man skrivit ett bra inlägg med anledning av skandalen på bemanningsföretaget student consulting.
En av bemanningsföretagens huvudfunktioner på arbetsmarknaden är att sälja ”snabb arbetskraft”. Nästan alla som jobbar för bemanningsföretag vet att man förväntas att jobba snabbare än den ordinarie personalen på den arbetsplats man är inhyrd till. Det är en del av bemanningsföretagens säljargument till företagen dvs ”hyr in personal för att piska upp arbetstempot! Lämna över den uppgiften på oss så får du garanterat en ökad produktivitet på arbetsplatsen. Till råga på allt kommer du att få två arbetsgrupper att hata varandra på köpet!”.
Med anledning av att detta uppdagade så ville Sydsvenskan ha en debattartikel som jag fick möjligheten att skriva:
I skuggan av krisen räknar nu bemanningsbranschen med att inhyrningen kommer att öka. Att andelen inhyrd personal ökar samtidigt som den tillsvidareanställda personalen minskar är något som vi som fackligt aktiva vänsterpartister ser på med oro.
Den ökande bemanningen ställer arbetare mot arbetare på en arbetsmarknad som delas upp i ett A- och ett B-lag där villkoren beror på om man är inhyrd eller ordinarie personal. Detta vill vi stoppa. 
Och så måste det bli. Lagen om anställningsskydd (las) måste uppdateras så att inhyrningseländet kan stoppas. Det tänker jag arbeta för i en Rödgrön regering.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...