12 augusti 2010

En politik även för djuren

Högerregeringen har ägnat sina fyra år vid makten till att systematiskt försämra för djuren och trots larmrapporter om pälsindustrin så har man valt att blunda. Vänsterpartiet menar att Sverige ska ha världens bästa djurskydd. Vi vill därför införa en djuretisk ombudsman (Djur-O) som har i uppdrag att se till djurens bästa.

Vi kommer att arbeta för att sätta stopp för all pälsdjursuppfödning vid rödgrönt maktskifte. Djurskyddet inom livsmedelsindustrin behöver skärpas med bland annat ett förbud mot kastrering av smågrisar utan bedövning och antalet djurskyddskontroller behöver fördubblas. Vi vill också införa en handlingsplan för att minska antalet djurförsök.

Högerregeringen har under fyra år konsekvent satt profitintresset framför djurens välfärd. Det är oacceptabelt och måste stoppas.

Kaj Raving (V)
RikdagskandidatJens Holm har skrivit en rad bra inlägg om detta: Största pälsfarmen lika illa , Erlandsson bluffar om minkarna, De borgerliga skar ned på djurkontrollerna, Päls – Erlandsson hänvisar till utredning utan uppdrag , Minkarna och ansvaret , Päls – förbjud nu , Djuren och politiken ,

Media: SvD1, 2, 3, DN1, 2, Ex1, SSv, AB1, 2, 3, 4, VT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Theo Alexander Gerken sa...

Fin layout på bloggen, verkligen snygg, du känns som en riktig humanist! Och dödar ej heller djur...
=)

Måste i alla fall tipsa om detta något anti-kommersialistiska ögonöppnande inlägg, sååå VACKERT
http://thegayinterpreter.blogspot.com/2010/08/bil...

Missa det inte!

För en bra fortsatt dag!!

/T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...