01 augusti 2010

Dags för Alliansen ge besked till väljarna

När tänker regeringen ge besked till väljarna? Det undrade jag för exakt sex månader sen när CUF-ordföranden Magnus Andersson kritiserade Lars Ohly som inte tyckte att det är nödvändigt att de Rödgröna är överens i alla frågor inför valet.

Alliansen har sedan det Rödgröna samarbetet inleddes gjort allt för att framställa oppositionen som splittrad och utan gemensam politik. Det var ett tag sen jag hörde några sådana utspel och det är inte så märkligt. Nu är det nämligen alliansen som, till skillnad från oppositionen, inte har levererat några gemensamma besked till väljarna.

Utan frågan kvarstår. När tänker Alliansen ge något besked till väljarna om vilken politik högerregeringen tänker driva efter valet? Tänker man över huvud taget leverera en gemensam valplattform i början av augusti som man faktiskt lovat?

Tiden börjar bli knapp, senast om tio dagar ska Alliansen presentera sin fullständiga valplattform
och hittills har man ju inte presenterat någonting annat än ett pärlband av utspel liknande det i Almedalen där Reinfeldt lovade att inte sänka skatterna, medan Olofsson bara några dagar senare lovade motsatsen. Så det mesta tyder snarast på att man tänker svika sitt löfte och att vi inte kommer att få något gemensamt besked från alliansen innan valet.

Detta till skillnad från de Rödgröna som i dagsläget kan visa på tjugo uppgörelser på olika områden och 35 riksdagsmotioner.Bloggat: Alliansfritt, Peter Andersson, s-buzz,
Media: AB, DN1, 2, Ex, SvD,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,  

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...