23 juli 2010

RUT, fortfarande för överklassen

RUT, avdrag för hushållsnära tjänster, pigbidrag, överklassavdrag... oavsett vad man vill kalla det så är det fortfarande en gåva från högerregeringen för att Sveriges överklass, precis som för hundra år sedan, återigen ska kunna hålla sig med hushållshjälp, eller för den delen en barnflicka för att underlätta "livspusslet" för Östermalms överklass.

Regeringen hävdar givetvis motsatsen. För även om deras politik är samma gamla vanliga högerpolitik som alltid, så bygger hela deras politiska strategi på att få denna högerpolitik att låta som något annat så att även de människor som betalar för politiken fås att tro att de vinner på den.

För att få "vanligt" folk att tro att RUT-avdraget är något som alla vinner på trots att det kostar mer än det drar in i form av skatter och avgifter och minskade utgifter för a-kassa osv och trots att det används framför allt av Stockholms överklass så måste man givetvis tulla rejält på verkligheten och försöker få det till att det är vem som helst som utnyttjar avdraget. Att det inte är så visar Aftonbladet tydligt idag.

I stället så handlar det om en "reform" som tydligt visar skillnaden i prioriteringar mellan högern och vänstern. För alla de pengar som det kostar att hålla överklassen med städhjälp och barnflickor kunde givetvis använts till något annat. Exempelvis till att bevara en del av de 25 000 arbetstillfällen som försvunnit inom välfärden till följd av regeringens skattesänkningar och bidrag till överklassen.

Men regeringen har alltså valt att genomför en "reform" där framför allt Stockholms överklass gynnas och det på bekostnad av en välfärd som främst gynnar barn, gamla och sjuka. Personligen tycker jag att undersköterskor och förskolelärare åt våra gamla och barn är betydligt viktigare att lägga pengarna på än städhjälp, barnpassning, eller för den delen fönsterputsning, åt friska människor. Därför är det är bra att RUT avdraget avskaffas vid en rödgrön seger. Då kan vi i stället använda våra skattepengar till att bygga Världens bästa välfärd - för alla.Bloggat: Nicke, Emil Broberg, Esbati, Alltid rött, Peter Andersson,


Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...