08 juli 2010

Regeringens valfläsk: Vi lovar fortsätta montera ner välfärden!

Högern miljardsatsar på välfärden - påstår man. Det handlar om nio miljarder kronor som man vill satsa under nästa mandatperiod. Och som det bör göra med valfläsk så låter det ju bra. Fast ute i verkligheten så täcker statsbidraget inte mer än en bråkdel av det verkliga behovet för att värna välfärden och rädda jobben i kommunerna.

Dessutom: av dessa pengar så är en tredjedel ett nytt tillfälligt statsbidrag till kommunerna och tillfälliga bidrag kan kommunerna inte bygga sin verksamhet på. Man kan inte anställa fler undersköterskor, lärare, förskolelärare osv när man inte vet om man kan behålla dem i mer än ett år.

I själva verket så innebär alltså högerns välfärds-"satsning" ingenting annat än att man lovar att under nästa mandatperiod fortsätta den nedmontering av välfärden man så framgångsrikt har inlett under sina snart fyra år vid makten.

Tycker man att en solidarisk välfärd för alla är en viktig ska alltså inte svälja högerns valfläsk utan lägga sin röst på ett riktigt välfärdsparti.Media: AB, DN1, 2, 3, SvD1, 2, Ex,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...