27 juli 2010

Patetiskt moderat utspel

I dagens Aftonbladet kan man läsa vad som kan vara det mest patetiska moderata utspelet någonsin där Hillevi Engström och Gunnar Axén angriper det rödgröna förslaget om en höjning av taket i den tillfälliga föräldrapenningen (vab) från 26 500 kronor till 30 000 kronor.

I vad som måste vara ren desperation över sin egen värdelösa "jämställdhetspolitik" som enbart har ökat klyftan mellan kvinnor och män, så försöker man framställa höjningen som de Rödgrönas enda jämställdhetsåtgärd som dessutom bara skulle gynna en liten välavlönad minoritet av folket. Det är bara för patetiskt...

I själva verket så handlar det givetvis inte i första hand om någon jämställdhetssatsning, utan om den svenska välfärdsmodellen som behöver omfatta så många som möjligt för bevara sin legitimitet vilket Röda Berget, In Your Face och Iakttagaren visar, när de liksom Högberg sågar skitsnacket:
Det är en höjning som inte har med den rika direktören att göra utan u grunden med den ensamstående mamman. Varför jo det handlar om troheten till systemet. Att alla ska känna att man får ut något av vårt gemensamma. Det är grunden i det generella välfärden. Och den rike betalar solidariskt in mer till systemet än han nyttjar det. Men när han behöver nyttja det ska han känna att även han får en bra möjlighet att vara hemma med sitt barn.
Till skillnad från moderaterna så är Vänsterpartiet bara intresserat av att delta i en regering som tar jämställdheten på allvar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...