09 juli 2010

IF Metallare vill ha vänsterpolitik

En opinionsundersökning bland medlemmar i IF Metall, som Dagens Arbete presenterar, visar att en stor majoritet av medlemmarna är oroade över den samhällsutveckling som högerpolitiken under den nuvarande regeringens mandat har inneburit. De flesta anser exempelvis att samhället är för tufft mot sjukskrivna. 75 procent anser också att det är stora klyftor mellan människor i dag. Med rätta eftersom inkomstklyftorna aldrig har varit större än de är nu.

IF Metallarna är alltså, också det med rätta, oroade över ökade klyftor. Inte så konstigt, eftersom de tillhör de grupper som också drabbas av högerns utslagningspolitik. Det är ju framför allt arbetare som blir arbetslösa och inte får ut mer än hälften av sin forna lön i a-kassa. Det är framför allt arbetare som blir utslitna eller skadade i sitt arbete och får lida av konsekvenserna när högern i praktiken har befriat företagen från allt rehabiliteringsansvar när de blir sjukskrivna. Osv, osv...

Lyckligtvis så anser också 8 av 10 IF Metallare att det är regeringens uppgift att minska klyftorna i samhället. För det kräver givetvis en helt annan politik än den som högerregeringen för. En fördelningspolitik som minskar klyftorna och skapar ett jämlikt, jämställt och rättvist samhälle. Fast det finns förstås inte med i den borgerliga världsbilden vilket en majoritet i underökningen åtminstone tycks vara medvetna om. Det bådar gott för en kommande Rödgrön regering.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...