09 juni 2010

Maudan tuggar om Reinfeldts lögner om sysselsättningen

I början av året stod statsminister Reinfeldt i en partiledardebatt i Agenda och påstod flera gånger att sysselsättningen ökat med hundratusen personer under regeringens tid vid makten. När påståendet en granskades så visade det sig dock att Reinfeldts verklighet har inget med verkligheten att göra - över huvud taget. Reinfeldt fick backa från påståendet, även om han gjorde det genom att presentera nya lögner.

Att uppgifterna visade sig vara lögner är dock ingenting som bekymrar Maud Olofsson (c), utan i tv-soffan i Gomorron Sverige upprepar hon utan att rodna samma lögn om att 100000 fler är sysselsatta nu än när regeringen tillträdde. Det var inte sant när Reinfeldt påstod det och SvD såväl som Aftonbladet visar att det inte blir sannare bara för att Maud Olofsson upprepar lögnen.

I stället så är det 11 800 färre i sysselsättning idag än när regeringen tillträdde och eftersom befolkningsantalet dessutom har ökat med över 300000 personer under samma tid så innebär det att andelen av befolkningen som är sysselsatt har minskat rejält. Arbetslösheten har alltså, oavsett försöken att lura folket, ökat under högerns tid vid makten.


Bloggat: Alliansfritt,

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Fortsatt oroligt i Rinkeby, loaderrorready skriver Svenskar och invandrare: STÄLL KRAV PÅ VARANN!, dagspendlaren skriver Borttagandet av stationen vid Swedbank, luklof skriver Carl Bildt ta ditt ansvar
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...