10 juni 2010

Framåt för vänsterpartiet

Idag har SCB:s stora underökning äntligen presenterats. Och resultatet är glädjande för de Rödgröna med ett tydligt övertaghela 6 procentenheter över regeringspartierna. Tråkigare är dock att även om Vänsterpartiet går framåt jämfört med SCB:s förra undersökning så gå vi kräftgång jämfört med valresultatet.

Glädjande är därför att Kommunalarnas sympatier för Vänsterpartiet ökar enligt en opinionsundersökning som SCB gjort för Kommunalarbetaren och som är en del stora partisympatiundersökningen.

Riktigt positivt för oss i Kalmar län är att Vänsterpartiet nu är tredje största parti enligt undersökningen med en ökning på tre procentenheter jämfört med riksdagsvalet. Förhoppningsvis kan jag ta åt mig lite, lite av den äran =). I skadeglädjens namn å kan jag dessutom konstatera att både c och fp rasar, liksom kategorin övriga, där sd ingår. Dessutom får kd se sitt väljarstöd mer än halveras.

Men med det sagt så är en opinionsundersökning ändå bara en opinionsundersökning, även om den historiskt alltid pekat ut vinnaren. Vinnaren koras 19 september och det gäller att inte vila på några lagrar utan kämpa hela vägen in i kaklet.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...