19 juni 2010

Egen majoritet för Rödgröna i ny Skop-mätning

Det blir egen majoritet i riksdagen för de Rödgröna i Skop:s senaste mätning. Visserligen blir moderaterna större än sossarna men både centern och kådisarna åker ut enligt mätningen och då får alliansen inte mer än 40,7% mot oppositionens 46,7%. Ett övertag för de Rödgröna med sex procentenheter mao, vilket i det läget skulle ge egen majoritet eftersom det femte borgarpartiet sd inte heller skulle ta sig in.

Trots att undersökningen alltså ger de Rödgröna egen majoritet så lyckas både SR och SvD ändå sätta rubriker om ett övertag för alliansen. Vad trött man blir. Borde inte det intressanta vara att regeringen faktiskt riskerar att tappa makten pga att c och kd åker ur riksdagen?

Nu håller jag det inte om särskilt troligt att det händer. Åtminstone inte för båda partierna. Däremot så är undersökningen gjord innan centerns svek i kärnkraftsomröstningen och liksom Calle Fridén så tror jag knappast att det bättrar på de forna kärnkraftsmotståndarnas siffror. Det råder knappat något tvivel om att det blir en oerhört spännande valvaka 19 september- ur många aspekter.Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...