17 juni 2010

Diktaturer på bröllopet - mysigt Vickan...

När hovet har satt ihop gästlistan till Vickans bröllop så har man enligt Aftonbladet uppenbarligen inte varit särskilt kräsen utan man har bjudit in hela diplomatkåren. Då inkluderar det även företrädarna för en rad mer eller mindre diktatoriska länder.
Här finns bland andra företrädare för det militaristiska och stalinistiska Nordkorea, för Eritrea, som håller den svenske journalisten Dawit Isaak fängslad utan rättegång sedan nästan nio år tillbaka, och för Sudan, vars president Omar al-Bashir är efterlyst av Internationella brottmålsdomstolen för krigsbrott i Darfur. Bland andra mer kontroversiella regimers diplomater märks de från Zimbabwe, Vitryssland, Saudiarabien, Iran, Egypten, Kuba, Libyen och Syrien, med flera.
Mysigt, som Hans Linde, vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson ironiskt uttryckte det, att Vickan och Daniel får sällskap av företrädare för exempelvis Eritrea, som håller Dawit Isaak fängslad, när de gifter sig.

Tv-journalisten Lars Adaktusson är också upprörd över att företrädaren för Eritrea är bjuden.
- Jag tycker att det är otroligt beklagligt och märkligt att man inte i stället tar tillfället i akt och faktiskt visar vad man tycker om den här regimen.
Utgick hovet bara ifrån att eftersom kungahuset är en odemokratisk institution och eftersom kungen tycks uppskatta den "folkliga förankringen" hos vissa diktatorer så är det helt ok att fratanisera med och legitimera diverse andra odemokratiska företrädare? Eller hur f-n tänkte man där från hovets sida egentligen?

Och vad tycker brudparet självt i frågan?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...