30 maj 2010

Tillgänglighet - en rättighet!

Igår deltog jag i Tillgänglighetsmarschen i Kalmar tillsammans med Linda och alltför få andra. Tillgänglighet för alla är en rättighet var ett av budskapen som skanderades i regnet. Eller det borde i alla fall vara det. I ett flertal länder, bland annat i USA så faller otillgänglighet under diskrimineringslagstiftningen.

Likadant kunde det ha varit i Sverige om inte borgarna sagt nej till det när den nya diskrimineringslagen antogs 2008. Man menade att frågan behövde utredas ytterligare, trots att frågan har varit föremål för en rad utredningar redan. Ända sedan slutet av 90-talet har frågan utretts har jag för mig, så nu är det definitivt dax att funktionsnedsättning införs som diskrimineringsgrund i lagstiftningen.

Fast för att det ska bli mer än vackra ord av det så krävs också att inte minst kommunerna får mer resurser så att de får möjlighet att leva upp till de högre krav som måste ställas på kommunerna. Kommunerna måste ta också ta frågan om tillgängligheten på allvar och där kan jag tyvärr konstatera att Nybro kommun tycks ha stora brister eftersom vi hamnade på plats 184 av 204 i Humanas Tillgänglighetsbarometer som granskat kommunernas arbete med tillgänglighet. Och då ska man veta att resultaten över lag är ganska mediokra.

Här finns alltså mycket att ta tag i som vänsterpartist, både på kommunal- och riksnivå.Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Nätverk 187 – relativt nytt gangsternätverk, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver Är Dalai lama marxist?
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...