27 maj 2010

S-kommunalråd vill inte kräva kollektivavtal

– Jag tror inte att Emmaboda kommun skulle tjäna något på det och jag tror inte att man ska dra igång en stridsåtgärd från en kommun.
Dessa ord kommer från Emmabodas kommunalråd Ann-Marie Fagerström angående att Emmaboda kommun inkvarterade alla sina nattgäster under 2009 och 2008 på hotell Amigo, ett hotell där man konsekvent vägrat teckna kollektivavtal. En sådan minst sagt ljum inställning till kollektivavtal kunde man kan ha förväntat sig om Ann-Marie Fagerström varit centerpartist. Men nu är det så att hon råkar vara sosse!

Hotell och restaurangfacket är inte helt oväntat mycket kritiska till att kommunalrådet vägrar stötta förbundet i kampen för schyssta villkor. Marie Stan, ombudsman på HRF:
– Det är jättetråkigt att en socialdemokratiskt ledd kommun inte stöttar oss i arbetet att det är förbunden som ska teckna kollektivavtal och att vi försöker lägga oss där man har kollektivavtal.
Och "mycket kritisk" är väl det minsta man blir med tanke på att Ann-Marie Fagerström inte bara är socialdemokrat utan dessutom började sin politiska karriär inom fackföreningsrörelsen!

S-kommunalråd och tidigare fackligt aktiv som inte vill ställa krav på kollektivavtal! Man kan verkligen undra vart ideologin tog vägen? Det kanske inte bara är CUF som behöver gå Fackets grunder för att lära sig lite om kollektivavtalets värde...


Från Konfliktportalen.se: Hans Norebrink skriver ”Mångkulturalism gynnar islamism”, Vida Latina skriver Svenska medier och Colombias val – del 2, Anders_S skriver Bryt blockaden mot Gaza!, solidaron skriver Mysteriet med de svenska rojalisterna, tusenpekpinnar skriver Vad motiverar människor?
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...