31 maj 2010

Israelisk terrorattack mot palestinsk nödhjälp

En flotta med nödhjälp till den av Israel inspärrade och hårt prövade befolkningen på Gaza-remsan har idag attackerats av israelisk militär, av allt att döma på internationellt vatten. Det var tidigt i morse som Israeler gick till angrepp mot Ship to Gazas frihetsflotta, Freedom Flotilla. Resultatet är åtskilliga döda, minst 19 personer enligt uppgift, samt ett stort antal skadade.

Även om MUF:s ordförande Niklas Wykman tycks se positivt på händelsen och hyllar mördarna, så är vi många som inte gör det. Idag anordnas därför protester runt om i Sverige för att visa vår avsky mot Israels mord på hjälparbetare som kommer med humanitära hjälpsändningar till ett utsatt och förtryckt folk. Kom och protestera mot Israels övervåld.
Bloggat: Peter Andersson, Svensson, Dagens Konflikt, Jens Holm, Jöran Fagerlund, Jonas Sjöstedt och många många fler.
Media: AB1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, DN1, 2, 3, 4, 5, SvD1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Johannes Forsblom sa...

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

Läs min artikel på:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...