16 maj 2010

CUF:s idealarbetsplats - McDonalds

"CUF tror att du vet hur mycket du vill jobba, vilken lön du bör ha och hur mycket semester du vill ta ut. Det är bara du, tillsammans med din arbetsgivare, som ska bestämma över din anställning. Fuck facket. Du vet bäst. Det vet vi."
här ser CUF:s idealarbetsmarknad ut:
"Hamburgerjätten McDonalds tvingar regelbundet ungdomar att arbeta gratis - och flera metoder har satts i system, uppger 100 anställda som SVT:s Dokument inifrån har talat med. Det vanligaste är att den anställda måste stämpa ut om det inte finns något att göra. Men den anställda måste stanna kvar och vara beredd att stämpla in igen om det behövs."
 Ja, vilken jäkla tur att den fackliga organiseringen är så svag på många McDonalds-restauranger så att ungdomar inte går miste om att jobba gratis! CUF består uppenbarligen av ett gäng j-a clowner!
Bloggat: Röda Berget, Jinge, Alliansfritt, Alltid rött,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

yseeker23 sa...

chefen säger "stämpla ut", du säger nej, jag har fulltid. Du får sparken, du tar ditt case till närmsta eldiga arbetsrättskämpe. Hon drämmer MC-donalds över huvudet med en stämning som är giftigare än deras egna hamburgare och du får ett skadestånd som gör att du kan starta en egen restaurang.

Det enda som krävs är att någon står upp för sina rättigheter och klipper till restaurangen där det känns. Du måste vittna, om du inte vill vittna utan föredrar "den trygga, snälla vägen" så får du helt enkelt finna dig i att framtidens värld kommer att se ut som skit... Om ingen vill försvara frihet eller rätt så kommer den heller inte att finnas kvar så länge.

Just say no när chefen beordrar dig att stämpla ut. Dina anställningsvillkor står i ditt anställningskontrakt och de är det som gäller in any court.

Hemlige sa...

Det är ju nästan så att man tror att det är CUF som är arbetsgivaren och inte McDonalds. CUF tycker att det är bra att 18-åringar på sitt allra första jobb luras på pengar, och för dem är det intenog, de vill dessutom att staten skall hjälpa företagen att änka lönen för unga ännu mera.

Kaj Raving sa...

@yseeker23 Ett stort problem i det är att många ungdomar inte känner till vilken rätt de har utan får sin syn på vad som är ok på arbetsplatsen från närmaste chef när inte facket är finns aktivt på plats. Plus att många är anställda på olika former av skitanställningar - timanställning osv. och för att få fortsätta jobba så är de "tvingade" att gå med på ganska mycket.

Andreas Wedin sa...

Snälla, låt mig ha kvar mina timanställningar, jag gillar det faktiskt.

Dessutom måste det väl ändå vara mer fackanslutning än på andra företag i restaurangbranschen, där jag aldrig träffat någon fackansluten...

Martin sa...

McDonaldsarbetarna har väl alltid rörelsen: McDonalds Workers Resistance. :)

Fackförening är givetvis det enda vettiga, i min mening för alla inblandade parter.

Jah Hollis sa...

CUF verkar vara en historielös samling virrpannor. Den här anti-fackliga kampanjen är så infantil så jag trodde det var ett skämt. Och på sätt och vis är det väl det också. Ett dåligt sådant.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...