01 mars 2010

Naturligtvis skiljer sig V:s och M:s skattepolitik från varandra

Moderaterna Jan Enarsson och Jan R Andersson försöker återigen få det till att deras politik främst gynnar medel- och låginkomsttagare medan Vänsterpartiets politik skulle innebära att vårdbiträdet i Nybro med flera skulle förlorade en månadslön. Ett kreativt utnyttjande av retoriken skulle man kunna kalla det, eftersom sanningen är den, att de allra flesta vinner på Vänsterpartiets politik. Och de största vinnarna blir dessutom kvinnor, pensionärer och glesbygdsbor!

Det här visar en rapport som Riksdagens utredningstjänst (RUT) har gjort, det är alltså inget som Vänsterpartiet hittat på självt. Förutom att de allra flesta tjänar på vår politik direkt så innebär den samtidigt att vi säkrar välfärden och skapar en rejäl sysselsättningspolitik med många nya jobb i välfärden och i byggbranschen.

Vi vill bygga världens bästa välfärd där det finns fler lärare och undersköterskor i Nybro för att ta hand om våra barn och gamla i stället för att de ska gå arbetslösa som i moderaternas Sverige. Dessa satsningar vill vi finansiera genom skatt efter bärkraft där alltså hela 60% av Sveriges befolkning tjänar på vår politik, även om vi behöver höja skatten för att klara det. Då får vi dessutom många nya jobb och inte minst en välfärd värd namnet – för alla – på köpet.

Vi vill också skapa ett rättvist socialförsäkringssystem med en a-kassa och sjukförsäkring värd namnet, så att man slipper se sin tillvaro rämna för att man blir arbetslös eller sjuk. Till skillnad från Jan Enarsson (M) och Jan R Andersson (M) så tror jag nämligen inte att kassörskan från Målerås som är sjukskriven med utslitna axlar eller glasarbetaren från Orrefors som är arbetslös, går hemma för att de är lata och arbetsskygga utan för att de inte har något val.

Naturligtvis skiljer sig V:s och M:s skattepolitik från varandra. Vår fördelningspolitik står i direkt motsats till den som Enarsson och Andersson förespråkar. Det innebär att de som vinner på en moderat politik; direktören med stor villa på Lidingö, börsmäklaren med fet månadslön och lägenhet i Stockholms innerstad och Östermalmstanten med en stor förmögenhet blir de stora förlorarna med Vänsterpartiets politik samtidigt som undersköterskor, pensionärer och Alsterbrobor blir de största vinnarna.

Att gynna undersköterskor, pensionärer och Alsterbrobor framför direktörer, börsmäklare och rika Östermalmstanter tycker Enarsson och Andersson är en orättvis politik. Jag håller inte med!

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet Nybro

Detta är ett svar på en insändare som finns även här och här, fast då delvis under andra namn. Tidigare replikskifte här.


Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...