21 mars 2010

Äldretema hos Stockholmsvänstern

Stockholmsvänstern hade i fredags äldretema under rubriken Dagens Äldrepolitik med flera texter med förslag på hur man vill att äldrevården i Stockholm ska se ut. Det är läsvärt även för den som inte bor i Stockholm. Inte minst viktigt tycker jag det är att man även som äldre och ofta beroende av andra för sitt välbefinnande ska ha den självklara rätten att ställa krav och själv kunna påverka sin vardag.

Individens valfrihet och möjlighet att styra över sin egen vardag en grundläggande rättighet. Det är inte något som förändras bara för att man blir äldre och får hjälp av hemtjänst eller bor på ett särskilt boende, snarare tvärtom. Eftersom de äldre inte bara är hjälptagare utan som medborgare även ägare så ska de givetvis också ha rätt att styra över verksamheten.

Därför är det bra att vi visar på alternativ för att införa verklig valfrihet för de äldre så att de får makt att styra över sin vardag. Detta till skillnad mot borgarnas fejkade valfrihet där man vill degradera de äldre från ägarskapet och göra dem till kunder i stället. Denna ”valfrihet” vill man inte skapa för de äldres skull utan i äkta kapitalistisk anda så vill man skapa ytterliga en marknad för riskkapitalisterna att tjäna grova pengar på.

Verklig valfrihet handlar inte om att få välja vilken kapitalist som ska få profitera på din utsatta situation, utan om att få makt att faktiskt få styra över sin vardag.


Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Löjligt att Expressenreportrar fått grävpris, Redaktionen skriver ”Främlingsfientliga partier måste få svar på tal”
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
 Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...