28 februari 2010

Världens Bästa Välfärd

Den sittande högerregeringen håller på att utarma vår gemensamma välfärd. Vår gemensamma egendom reas ut, lärare förlorar jobbet trots att de så väl behövs och man sparkar på de som haft otur här i livet.

Som väl är så finns det ett alternativ som försvarar vår gemensamma välfärd - Vänsterpartiet. Vi vill nämligen bygga Världens Bästa Välfärd!

Vi vill bygga världens bästa välfärd, fri från riskkapitalister och fri från kortsiktiga vinstintressen. En välfärd som finns till för alla människor oavsett storleken på plånboken.

Vi vill bygga världens bästa välfärd, utan hetsjakt på sjuka och arbetslösa och med ett socialförsäkringssystem som är värdigt ett humanistiskt samhälle

En politik för välfärd innebär också en politik för arbetstillfällen. Det är arbetstillfällen inom offentlig sektor som säkrar välfärden. Men även inom den privata sektorn måste arbetstillfällen skapas för att bygga världens bästa välfärd.

Nu börjar det bli dags att utvärdera högerregeringens insatser för att skapa jobb. Det har blivit alltmer uppenbart att jobben som skulle skapas genom skattesänkningarna har uteblivit helt och i stället står var tionde människa i arbetsför ålder utan ett arbete att gå till.

Faktum är att svensk arbetsmarknadspolitik har havererat helt under högerstyret och orsaken är högerregeringens så kallade "jobbpolitik", där man har valt att stillasittande dränera statskassan på miljard efter miljard genom skattesänkningar främst till överklassen i stället för att genomföra offensiva, och nödvändiga, satsningar som hade skapat arbetstillfällen och säkrat välfärden.

Men högerregeringen väljer att fortsätta gynna de rika i stället för att hindra att människor tvingas ut i sysslolöshet, helt i onödan.

Vår politik ser inte helt oväntat helt annorlunda ut. Vi vill genomföra dessa nödvändiga satsningar för att möta framtiden och för att kunna bygga världens bästa välfärd.

För att värna välfärden måste vi stödja kommunerna! Inom offentlig sektor behövs det tusentals förskolelärare, undersköterskor, lärare osv osv. Trots att behoven snarast ökar och kommunerna egentligen skulle behöva anställa fler, så tvingas kommunerna att säga upp personal. På grund av högerregeringens vansinniga politik

För att värna välfärden måste vi också investera i infrastrukturen. Där finns stora behov av investeringar med många potentiella arbetstillfällen. Inte minst har det blivit tydligt med de senaste dagarnas kaos i tågtrafiken.

För att värna välfärden måste vi dessutom genomföra en rad klimatsatsningar, exempelvis på alternativa energikällor, men även genom ett utökat ROT-avdrag så att även flerfamiljshus kan renoveras och miljöanpassas.

Områdena där offensiva satsningar skulle behöva göras och där arbetstillfällen skulle kunna skapas för att värna välfärden kan utan problem göras mycket längre.

För att göra dessa satsningar så krävs det att vi höjer skatterna. Men till skillnad från högerregeringen så anser vi att det är de som har det bäst som ska bidra mest till vår gemensamma välfärd.

Därför vill vi höja skatten för de rikaste medan den sänks för de som har det allra sämst ställt. Det innebär att trots de skatthöjningar vi vill genomföra så får sex av tio svenskar högre nettoinkomster med vår politik än med högerregeringens.

Vi vill se ett rättvisare, jämlikare och mer solidariskt samhälle. Ett välfärdssamhälle där plånboken inte avgör om du har råd att söka sjukhusvård för dina barn eller inte. Ett välfärdssamhälle där man har rätt till ett arbete, men där man även har rätt att vara sjuk eller arbetslös utan att bli sparkad på.

En politik för välfärd innebär också en politik för arbetstillfällen. Därför står Sverige starkare rustat att möta framtiden med vår politik och vi kan dessutom bygga Världens Bästa Välfärd.


Bloggat: Stockholmsvänstern, Svensson,
Från Konfliktportalen.se: vsfstockholm skriver ”Natten mot den 3 mars 1940″, Albert Svensson skriver Västra Hisingen, loaderrorready skriver Curling: Som sport borde vara, andread0ria skriver Ohly – en superhjälte?, Röda Linjen skriver Från Fittja till Kreuzberg, Johan Frick skriver I min ungdom utkämpade jag många hårda strider
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...