11 februari 2010

Världens bästa välfärd

Svar till moderaterna Malin Petersson och Jan R Andersson.

Kvinnor, pensionärer och glesbygdsbor är de största vinnarna med Vänsterpartiets politik, det visar en rapport som Riksdagens utredningstjänst (RUT) har gjort. Hela 60 procent av befolkningen får högre nettoinkomster än med regeringens politik samtidigt som vi säkrar välfärden och skapar en rejäl sysselsättningspolitik med många nya jobb i välfärden och i byggbranschen.

Vi vill bygga världens bästa välfärd där fler lärare i Mönsterås och undersköterskor i Borgholm finns för att ta hand om våra barn och gamla i stället för att de ska gå arbetslösa som i moderaternas Sverige. Vi vill också skapa ett rättvist socialförsäkringssystem med en a-kassa och sjukförsäkring värd namnet, så att industriarbetaren från Nybro slipper se sin tillvaro rämna för att han blir arbetslös eller sjuk.

Dessa satsningar vill vi finansiera genom skatt efter bärkraft där alltså hela 60% av Sveriges befolkning tjänar på vår politik, även om vi behöver höja skatten för att klara det. Naturligtvis skiljer sig V:s och M:s skattepolitik från varandra. Vår fördelningspolitik står i direkt motsats till den som Petersson och Andersson förespråkar. Det innebär att de allra flesta är vinnare med vår politik men att direktören från Lidingö får betala mer till vår gemensamma välfärd än vad läraren, undersköterskan och industriarbetaren gör.

Det kallar vi en rättvis politik.

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet NybroFörhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...