22 februari 2010

Pudelns kärna - undersköterskan vinnare med Vänsterpartiets politik

Slutreplik till moderaterna Malin Petersson och Jan R Andersson (har inte publicerats i Barometern).

Intressant att ni exemplifierade med undersköterskor i Kalmar, vårdbiträden i Nybro och barnskötare i Färjestaden med tanke på att just offentliganställda kvinnor i glesbygden tillhör de som tjänar allra mest varje månad på Vänsterpartiets politik, jämfört med moderaternas politik. Detta enligt den oberoende utredningstjänsten RUT.

Det känns också bra att ni till slut tog bladet från munnen och kom fram till pudelns kärna där skillnaderna mellan de politiska alternativen blir tydlig. Till skillnad från Malin Petersson (M) och Jan R Andersson (M) så tror jag nämligen inte att undersköterskan i Kalmar som har slitit ut sin rygg i arbetet och barnskötaren i Färjestaden som blev uppsagd när kommunen tvingades spara, går hemma för att de är lata och arbetsskygga utan för att de inte har något val.

Därför vill vi också skapa ett rättvist socialförsäkringssystem med en a-kassa och sjukförsäkring värd namnet, så att man slipper se sin tillvaro rämna för att man blir arbetslös eller sjuk, i stället för att ytterligare straffa den som redan råkat illa ut.

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet Nybro


Media: Vimmerby tidning1, 2Barometern

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...