18 februari 2010

Nya sparkar mot de utförsäkrade

När utsorteringskedjan slog till med full kraft vid årsskiftet och regeringen kommenderade tusentals sjuka att bli friska över natten, drog in deras sjukersättning och sparkade ut dem i arbetslöshet, så lovade Sven Otto Littorin att de flesta ändå skulle "få lite mer i plånboken" som arbetslös än som sjukskriven. Kanske var det något han hittade på som en uppmuntran för alla dem som skulle se sin redan utsatta livssituation raseras totalt, eller också var det ytterligare något som moderata spinndoktorer hittat på att försöka lägga locket på debatten. Eller så var han helt enkelt totalt okunnig:
– Majoriteten av de som nu lämnar sjukförsäkringen och går över och får den här introduktionen på Arbetsförmedlingen. De kommer faktiskt att få lite mer i plånboken än man hade när man var sjukskriven.
Oavsett vilket så var det helt enkelt inte sant. Nu visar det sig nämligen att det i själva verket blev precis tvärtom mot vad han lovade och de allra flesta har fått en lägre ersättning än innan.73 procent av de 11 500 som utförsäkrats och flyttat över till arbetsförmedlingen, över 8 300 personer, fick lägre ersättning i januari, än de fick som sjukskrivna.

Nya sparkar på de som redan ligger ner med andra ord, men moderaterna, de fortsätter väl göra vågen.Bloggat: Peter Andersson, Röda Berget,
Media: SR, DN, SvD, AB1, AB2,
Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Israel bakom mord på Hamas-ledare?, Bo Myre skriver 7 – 13/3, Sthlm: Frihetliga feministfestivalen, kvinnopolitisktforum skriver What a way to make a living, loaderrorready skriver Humor från en sovande man, andread0ria skriver Granska polisen!, Johan Frick skriver Mytomaner, besvärliga men roliga
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anders Hammarlind sa...

Skriver om Elitsoldaten Reinfeldts korståg mot de som inte gör rätt för sig, som framgår med all fullständig tydlighet i boken Fredrik Reinfeldt "ensamvargen". Läs den bra boken.
Den som inte jobbar ska inte ha bidrag, genomslaget har vi nu i korttidssjukskassan. Folk ska inte tro att de ska få vara sjukskrivna, bara en kort tid. Turbulensen om FK beror mer på att det tar tid innan vi fattar klartexten. Jag skriver om detta på http://andershammarlind.blogspot.com/ och det glädjer mig att fler borgerliga också börjar undra över vad som är på gång....för det här var många inte med på under valet överhuvudtaget.Att sänka de gravt sjuka.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...