01 februari 2010

När tänker regeringen ge besked till väljarna?

Är besked till väljarna inte viktigt? Det frågar sig CUF-ordföranden Magnus Andersson med anledning av att Lars Ohly inte tycker att det är nödvändigt att de Rödgröna är överens i alla frågor inför nästa val.

Visst kan det vara viktigt med besked till väljarna och beskedet har också getts, inte minst från Vänsterpartiet och Lars Ohly: En ny regering är inte ett självändamål i sig utan det en Rödgrön regering måste arbeta för är en helt ny politik där rättvisa och solidaritet är de överordnade målen i stället för dagens utslagning och ökade klyftor.

Men det handlar också om att Vänsterpartiet inte tänker nedvärdera sig till att bli en vänsterflank av socialdemokraterna på det sätt som centerpartiet kommit att uppträda som moderaternas extremhögerflygel. Vi kommer även i fortsättningen att ha vår egen politik och den kommer vi att försöka driva igenom i stor omfattning som möjligt även efter valet 2010.

Precis som Lasse sa så måste det slutliga beskedet om vilken politik som ska drivas ges av väljarna: "väljarna måste ha möjlighet att påverka genom sitt val. "

Men det intressanta är att medan den Rödgröna oppositionen har presenterat en gemensam politik på ett flertal områden och på andra förklarat att man inte är ense, men att man ändå tänker regera tillsammans så försöker högerregeringen att framstå som enig, trots att man i själva verket är oeniga på en rad punkter och har varit så sedan man kom till makten.

Inte minst kom det fram i kvällens partiledardebatt i Agenda när det gäller kärnkraftsfrågan, där folkpartiet vill utöka kärnkraften medan centerpartiet inte ens kan enas internt om man ska överge sin tidigare hjärtefråga och bli kärnkraftskramare som övriga borgare eller inte.

Det enda man tycks ha kommit överens om inom högerregeringen inför framtiden är att man ska fortsätta på den linje man drivit hittills. Med andra ord så kan vid vid en borgerlig valseger förvänta oss fortsatt mer utslagning, mer övervakning, ännu större klyftor, minskad jämställdhet, ytterligare försämrad välfärd...osv... osv...

När tänker regeringen ge det beskedet till väljarna?Bloggat: Peter Andersson, Alliansfritt1, 2, 3, Alf Norberg, Magnus Ahlkvist, Joakim Hörsing,

Media: AB1, 2, DN1, 2, 3, 4, 5, SvD1, 2, Ex, SR,

Från Konfliktportalen.se: Redaktören skriver ”Vi och utlänningarna”, Jinge skriver Korruption inom Jägarförbundet, Kaj Raving skriver Vänstern väl representerad med inflytelserika bloggar i Kalmar län, Anders_S skriver Ökade klyftor – mer våld?
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...