17 januari 2010

Svenskarna vill ha rättvisa

Nio av tio svenskar säger nej till större klyftor. En av två tycker att de ekonomiska skillnaderna bör minska mellan de som arbetar och de som är pensionärer, arbetslösa eller sjukskrivna, det skriver Riksdag och departement om en opinionsundersökning de låtit göra.

Svenska folket vill helt enkelt ha en rättvisare politik än den som regeringen företräder och som har lett till att rika blivit rikare och de fattiga allt fattigare med klassklyftor som är djupare än någonsin och med en barnfattigdom som vi inte har maken till i modern tid. En politik där de arbetslösa och sjuka, liksom pensionärer, får stå för kostnaden medan överklassen smörjer kråset.

Då känns det bra att tillhöra ett parti som vill se en annan politik. Vänsterpartiet arbetar för en politik som är solidarisk och som jämnar ut klassklyftorna i samhället. En politik som går ut på att ingen människa någonsin ska behöva välja mellan att äta själv eller att köpa kläder till sina barn. En politik som går ut på att det inte ska spela någon roll vilka dina föräldrar är eller varifrån du kommer, du ska ändå ha rätt till samma förutsättningar och samma rätt att utveckla din egna frihet.En som inte är så intresserad av någon rättvisa utan hellre arbetar för diskriminering i samhället är sverigedemokraten Thoralf Alfsson. Han har sett att jag valts till riksdagskandidat och vilar inte på hanen innan han producerar en (första i raden?) lögn om mig på sin blogg, när han kommer med följande påstående om mitt inlägg Arbetslinjen - en skitsak?:
Med anledning av ovanstående händelse skrev Kaj Raving ett blogginlägg där han hade god lust att ta en taxi hem till Edvard och lämna ett ”bidrag”. Jag kan gissa vad för bidrag som Kaj Raving tänkt lämna i Edvards trapphus.
I själva verket var det Martin Aagård på Aftonbladets kulturblogg som citerades, men Thoralf valde att bortse ifrån det och i stället använda sig av den sedvanliga sd-taktiken: passar inte verkligheten, så förvräng den eller hitta på något alldeles eget i stället.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...