29 januari 2010

Samma gamla högerpolitik bakom bluffretoriken

Den senaste tiden har moderaten Jan R Andersson figurerat med den här insändaren tillsammans med en rad olika lokala moderata förmågor i en rad olika tidningar jag har besvarat dem alla med följande insändare där jag sett att den förts in.

Högerregeringens företrädare fortsätter sin bluffretorik för att försöka dölja det faktum att man fortsätter att strö pengar över höginkomsttagarna. I en insändare så yvas moderaterna (varierande namn) och Jan R Andersson över att regering minskar inkomsterna med ytterligare drygt tio miljarder(!) för att kunna sänka skatterna främst för de som redan har det gott ställt. Detta trots att man redan på grund av de tidigare skattesänkningarna är tvungna att låna pengar för att klara statens finanser.

En löneökning för vårdbiträdet kallar man det och försöker framställa skattesänkningarna som en satsning på låg- och medelinkomsttagare när det i själva verket återigen är de som har en månadslön på över 35 000 kronor som är de stora vinnarna.

Medan höginkomsttagarna smörjer kråset i moderaternas Sverige så är det vårdbiträdet med sliten rygg som står där med Svarte Petter. Någon måste betala kalaset och det får bland annat det sjukskrivna vårdbiträdet göra genom att ”de nya skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar ska bidra till att betala regeringens skattesänkningar”, som den moderata socialförsäkringsministern Christina Husmark Pehrsson uttryckt det.

Bakom bluffretoriken så driver de ”nya” moderaterna alltså fortfarande samma gamla politik för ökade klassklyftor där ’rättvisa’ i själva verket betyder: Mer åt de som redan har mest!

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet Nybro


Media: Lo-tidningen, Barometern,

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Ojämställt och ofritt menar Schlingman och Engström, Jinge skriver KD sprattlar för att överleva, salkavalka skriver KLASS ELLER IDENTITET? ARENADEBATT VIA DAGENS KONFLIKT, zwitterjon skriver rät vinkel mot verkligheten
För mer vänsterbloggar besök www.konfliktportalen.se.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...