08 januari 2010

Regeringens hetsjakt slår mot kvinnor

Regeringens hetsjakt på sjuka tar med det nya året ytterligare ett kliv när tusentals personer blir utförsäkrade från sjukförsäkringen som en följd av regeringens attacker mot sjukförsäkringen. Utsorteringskedjan blir ett faktum liksom en minskad tilltro till välfärdssamhället.


Samtidigt så går sjukförsäkringen med flera miljarder kronor i överskott varje år. Det är pengar som borde gå tillbaks till de sjuka som så väl behöver dem. I stället går de nu in i det svarta hål som regeringen har skapat i statsbudgeten genom stora skattesänkningar för de mest välbärgade. Eftersom majoriteten av alla sjukskrivna är kvinnor så drabbas också kvinnor mycket hårdare av försämringarna än män.

Vänsterpartiet vill att alla ska kunna känna sig trygga med sjukförsäkringen och vill därför avskaffa utsorteringskedjan. Fasta tidsgränser ska ersättas med att hänsyn tas till varje enskild individ i varje enskilt ärende. Sjukförsäkringen bygger på inkomstbortfallsprincipen och vi vill därför höja taket i sjukförsäkringen till 10 basbelopp och ersättningsnivån till 80 procent så att alla har något att vinna på att försvara den generella välfärden.

Sjuka människor blir inte friskare av att bli fattigare, tvärtom! Däremot så kommer högerregeringens angrepp på den allmänna välfärden att leda till ett Sverige där klass och könsskillnaderna ökar ytterligare.

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet NybroFrån Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Voddler – inte direkt lika bra som Spotify, Jinge skriver Maud Olofsson ansvarig för elbristen?, kimmuller skriver Attitydundersökning, Johan Frick skriver Mer kontroll är meningslöst, verkningslöst och livsfarligt

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...