06 januari 2010

Problemet är knappast sessornas väskor

– Det känns lite tokigt när andra inte har någonstans att bo
Det menar modeexperten Camilla Thulin angående de svenska prinsessornas luxuösa stil och deras väsksamling som är värd över en halv miljon kronor. Det måste utan tvekan klassa in under rubriken "dagens understatement"!

Det är Aftonbladet som har gått igenom bilder på "sessorna" från de senaste åren och uppenbarligen tittat på vilka vilka väskor de har. Inte för att jag fattar varför man ägnar resurser åt något sådant, men man har i alla fall kommit fram till att "systrarna gillar att spendera" och har en väsksamling som alltså bara den är värd en halv mille.

Och nog kan det ses som "lite tokigt" alltid att prinsessorna har kläder, väskor osv som säkert uppgår till mångmiljonbelopp när vi troligen har fler fattiga barn i Sverige än någonsin tidigare i modern tid.
– Många är arbetslösa och har inte ens någonstans att bo. Då kan det vara passande i vissa situationer att tona ner sig något. Det sticker i ögonen.
Nog sticker det i ögonen alltid, men problemet är knappast hur prinsessorna klär sig eller vilka accessoarer de har och lösningen är ju knappast att "tona ner sig något". Problemet är ju att det faktiskt finns människor som de, som kan spendera pengar på det sättet samtidigt som människor inte har någonstans att bo. Att vi fortfarande har ett tydligt klassamhälle!

Med andra ord: Problemet är att vi fortfarande har ett tydligt klassamhälle. Prinsessornas väskor är inte mer än symptomen den samhällssjuka som man vanligen benämner kapitalism och som innebär att vissa människor lever gott på andras bekostnad.

I just kungafamiljens fall blir det ju dessutom extra tydligt eftersom de samtidigt som det finns enorma privata förmögenheter så är de landets största bidragstagare (som dessutom vill ha extra bidrag till bröllop).

Lösningen är således inte heller att tona ner symptomen utan att hitta botemedel mot sjukdomen. Och botemedlet finns i form av ett samhälle uppbyggt efter socialistiska principer, men tyvärr så ligger det nog lång borta i dagsläget. Fast ett bra första steg på vägen mot ett jämlikare och rättvisare samhälle vore förstås att avskaffa det odemokratiska och kostsamma kungahuset.Bloggat: Lasses blogg,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Hosni Mubarak, Obamas knähund, Anders_S skriver Förtätning men inte nån jätteförbättring, Cvalda skriver Del 4 – Ockupationen, Fredrik Jönsson skriver Dagens låt: Gå tillbaka till förut

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , ,

2 kommentarer:

Röde Condoren sa...

Jag kom hem från Thailand igår. Och hade thailändska lagar varit verksamma här så hade inte bara artikeln utan hela tidningsupplagan dragits in och man hade åkt i fängelse för majestätsbrott.

Det är just upplevelserna av thailändsk monarki som gör att jag är hårdare republikan nu än tidigare. Och jag tänker verkligen visa det i sommar när sessan vickan gifter sig.

Mikael.R.Nilsson sa...

Låter intressant röde condoren Hur ska vi visa det ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...