02 januari 2010

Husmark Pehrson får mocka regeringens skit

Det är som väntat socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrson (M) som får klä skott för attackerna mot sjukförsäkringssystemet och den efterföljande debatten när konsekvenserna gick upp för media som började fyllas med artiklar av cancersjuka och döende som vid årsskiftet skulle tvingas ut och söka jobb i stället för att ligga hemma och bara lata sig.


Följaktligen så är det också Husmark Pehrson som nu får sämst betyg av regeringens ministrar i den undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Aftonbladet, medan Reinfeldt uppenbarligen helt oberörd av alla skriverier och av allt som regeringens politik har ställt till med. Inte för att Husmark Pehrson skulle vara oförtjänt av ett bottenbetyg. Tvärtom med tanke på de lögner bortförklaringar och annat som hon har lyckats prestera.

Trots det så är det ändå Reinfeldt som är chefen och högst ansvarig för att regeringen driver igenom den ideologi som slår brutalt mot sjuka och svaga för att kunna sänka skatten för de rika. Men det tycks inte spela någon roll när han tar till Alfons-fejset och media-strategerna gjort sitt.
Vanligast är dock att man frikopplar regeringen från Reinfeldt – ledaren ska inte smutsas ner med politik. Därmed spelar medierna med i moderaternas pr-strategi, att skydda statsministern från de impopulära besluten. De får de andra statsråden försvara, så gott de kan.
Reinfeldt fortsätter alltså att framstå som teflonmannen där ingen av den skit som regeringen producerar fastnar trots att han som överkuku har högsta ansvaret för hela den gödselanläggning som rosenbad har förvandlats till under de senaste åren.Bloggat: Ett hjärta RÖTT, Hedells Vulgärblogg, Marlene,

Media: SvD, SvD2, AB, AB2, DN, Aktuellt, Ex, Ex2

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Skogsmullar får rädda vargen, Anders_S skriver Mordförsök på karikatyrtecknare

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

annbw sa...

Hoppas de tar till sig fakta och lämnar sina platser till förfogande för människor som har sina medborgares bästa för ögonen.
Moderaterna består huvuddelen av ett gäng slynglar som inte har en aning om hur vanligt folk lever och har det. Bort med patrasket och ge dem en enkel biljett till ett land som bättre passar deras stil och levene, långt från barnfamiljer och sjuka.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...