11 januari 2010

Arbetslinjen - en skitsak?

Edvard Unsgaard, pressekreterare till Fredrik Reinfeldt, har presenterat vad arbetslinjen går ut på ur en ledande moderats perspektiv: arbetare som står i ständig beredskap för att städa upp överklassens skit!


Martin Aagård på Aftonbladets kulturblogg uttrycker det lysande.

”Arbetslinjen” är en politik som tvingar folk att ta arbeten de tvekar inför. De tvingas bland annat flytta under hot om att förlora sin a-kassa. Unsgaards skämt bygger alltså på den ryska kvinnan TVINGAS åka hem till Edvard och torka upp när hans Vasastan-grannar inte orkar bajsa på toaletten.

Snabb service under hot!

Arbetslinjen!

Roligt!

Städerskans bajstorkande är numera dessutom avdragsgillt. Edvard får BIDRAG för att hon tvingas torka upp när Edvards grannar skitit i tamburen.

Jag kan inte ens komma på ett dåligt skämt nu. Blir däremot ganska sugen på att ta en taxi hem till Edvard och lämna ett eget bidrag till hans arbetslinje.
Media: Ex, AB, AB2, AB3, DN, SvD,

Bloggat: Ung Vänster, Jinge, Alliansfritt Sverige, Ali Esbati, Alltid rött alltid rätt,

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Gangsterbomb i Malmö, Jinge skriver Sälj Saab på IKEA

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker vi alla ska åka dit och bidra.

Einar Berg sa...

Jag har så kallad invandrarbakgrund och hör till dom, nu för tiden ganska få som faktiskt har levt i ett s.k. ”socialistiskt paradis”. Jag är INTE moderat. Men jag är trött på folk som så att säga har kört så långt ner i vänsterdiket att dom inte ser vad som händer uppe på vägen längre…..

Först så tror jag att Unsgaards ord väcker så mycket ont blod i det röda laget pga att han belyser och berömmer folk som gör sitt jobb bra, oavsett vad arbetet är. Skulle folk i gemen få upp ögonen för detta så skulle det börja ställas krav. Och krav är för den röda PK-maffian lika smärtsamt och ångestframkallande som terminal hjärncancer är för oss andra. Om någon börjar sköta sitt jobb, hur låg status det än har, så måste alla börja sköta sina arbeten för att inte riskera sina jobb,,,, och gud förbjude!!

Det som stör mig också är att socialister och kommunister har lagt beslag på ord som humanism, solidaritet, medmänsklighet och sanning. Precis som dårarna i bruna skjortor tyvärr har lagt beslag på våra fornnordiska symboler, historia och personnamn.
Inget kan vara mer fel! Ingen ska inbilla mig att allmänna utrymmen och toaletter skulle ha varit mer välstädade eller ha gladare personal med större servicetänk i ett land där den röda fanan vajar högst.
I det röda Sverige skall invandrare vara tysta, tacksamma och offer. Fan ta den som försöker göra något av sitt liv och göra rätt för sig. Får man dessutom beröm i jante-Sverige, ja då skall stupstocken fram!

Sverige är ett fantastiskt bra land på många sätt, och det menar jag verkligen. Men socialism har varit för Sverige vad opium har varit för Afghanistan och Sverige kommer igen att hamna på dekis när det röda laget vinner valet och driftigt folk lämnar landet. Inte i protest, utan helt enkelt för att förverkliga sig själva. Det är inte en slump att det var Christina & Karl-Oskar som åkte till Amerika,,,,, och inte Åsa-Nisse.

Tack för ordet.

Kaj Raving sa...

@Einar

"Det är inte en slump att det var Christina & Karl-Oskar som åkte till Amerika,,,,, och inte Åsa-Nisse."

Du menar eftersom Christina och Karl-Oskar var fattiga torpare som inte fick en chans ett brukskapitalistiskt samhälle och blev tvugna att flytta på grund av det, och Åsa-Nisse en uppfinnare och kreativ innovatör som inte alltid strävar efter att klättra på andras bekostnad, något som fungerade i ett framväxande välfärdssamhälle?

I övrigt så var det enbart samma gamla "load of crap" som brukar presenteras från högern... ingen får göra något bra, utveckla sig, osv, osv. Den exakta ordalydelsen kan variera men innehållet förblir detsamma och har alltid det gemensamt att det inte har något med sanningen att göra.

Genom socialismen får individen frihet på sina egna villkor och kan själv göra sina val utifrån sina egna preferenser i stället för att tvingas till ofrivilliga "val" utifrån någon annans beslut.

Men varsågod för ordet.

roberth sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Vore det bättre tycker du om en Svensk hade åkt ut och städat upp skiten?

Kaj Raving sa...

@Roberth

Kommentarsreglerna!

Kaj Raving sa...

@Anonym

Om du läser inlägget innan du kommenterar så kanske din kommentar blir relevant också.

Så här skrev jag: "arbetare som står i ständig beredskap för att städa upp överklassens skit"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...